Krimi

Mestských policajtov obkľúčili pri zásahu: Zavolali na nich štátnu políciu!

Mestskí policajti zažili poriadne nepríjemné chvíle. Obyvatelia jednej z lokalít im zabránili v odchode, búchali po kapote ich auta a dokonca na nich zavolali štátnu políciu.

Ilustračný obrázok k článku Mestských policajtov obkľúčili pri zásahu: Zavolali na nich štátnu políciu!
Zdroj: Mestská polícia Nitra

V utorok 13. septembra vo večerných hodinách zistili mestskí policajti na Súľovskej ulici nezákonné spaľovanie odpadu. Dopustiť sa ho mal 51-ročný muž z miestnej komunity.

Ako informovala Mestská polícia (MsP) v Nitre, výzvu poslúchol, oheň zahasil, upratal spôsobený neporiadok a po doriešení priestupku napomenutím z miesta odišiel. V tom momente však začala poriadna dráma.

Situácia sa vyostrila

„Zasahujúci príslušníci mestskej polície plánovali miesto opustiť a ďalej hliadkovať, obkolesili ich však viacerí príbuzní alebo susedia priestupcu a pod vplyvom emócií hlasno a intenzívne obviňovali príslušníkov z rôznych absurdných skutkov, ako napríklad to, že mestskí policajti sa im vyhrážali „ruskými občanmi“, poukazovali na údajne rasový a diskriminačný prístup mestských policajtov,“ prezradila MsP v Nitre.

Mestským policajtom rovnako zakazovali robiť fotodokumentáciu ohniska so spálenými káblami napriek tomu, že priestupok bol spáchaný na verejnom priestranstve na pozemku mesta.

Prečítajte si tiež

„Argumentovali, že oni si len na ohnisku robili romantiku, čo podľa nich nie je protizákonné. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov a vydiskutovaní iracionálnych argumentov chceli príslušníci mestskej polície pokračovať v hliadkovaní, dvaja miestni občania sa postavili pred služobné vozidlo a fyzicky bránili príslušníkom odísť, niektorí rukami búchali po kapote služobného vozidla,“ dodáva mestská polícia.

Prišla aj hliadka štátnej polície

Nervózni obyvatelia lokality dokonca na miesto privolali hliadku Policajného zboru SR.

„Tá si po príchode celý prípad prevzala, jasne sa pred emotívne eskalovaným občanom vyjadrila, že mestská polícia postupovala zákonným spôsobom, navyše zmierlivo, keďže priestupcu doriešili iba napomenutím. Tiež sa vyjadrili, že obvinenia o použití ruských občanov a rôzne iné podobné obvinenia sú iracionálne, účelové a zjavne sa nezakladajú na pravde. Po aspoň čiastočnom upokojení emócií prítomných občanov z komunity obe hliadky miesto opustili,“ informuje MsP v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM