Rôzne Správy

Pohľad na Dražovský kostolík vzbudil vášne: Pamiatku zahalila európska vlajka

Obľúbené miesto romantických prechádzok a oddychu na seba znova púta pozornosť. Ostalo v hľadáčiku nejedného obyvateľa Nitry a priľahlých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad na Dražovský kostolík vzbudil vášne: Pamiatku zahalila európska vlajka
10
Galéria

Kostol svätého Michala archanjela čnie na kopci nad Dražovcami. Jedná sa o vyhľadávané miesto, ktoré srší históriou. Nie nadarmo nám ho závidia aj vo svete.

Vzácna stavba bola postavená v polovici 11. storočia. V roku 1941 sa kostolík objavil na stokorunovej bankovke, v roku 1993 bol predlohou pre 50 korunovú bankovku.

Kostol svätého Michala archanjela sa v piatok 17. mája stal terčom internetových diskusií. Stavbu totiž niekto zahalil do obrovskej vlajky Európskej únie. Všetky znaky smerujú k tomu, že sa jedná o akúsi formu propagácie pred blížiacimi sa eurovoľbami.

„Aj nitrianska radnica disponuje informáciami, že za včerajším zahalením kostolíka sv. Michala Archanjela stojí politická strana. Radnica sa s podobnými aktivitami absolútne nestotožňuje napriek tomu, že voľbám do Európskeho parlamentu prikladá veľký význam,“ informuje mesto Nitra na Facebooku.

Ako dodáva nitrianska radnica: „Zneužitie národnej kultúrnej pamiatky na akékoľvek politické ciele je neprípustné. Radnicu o tomto kroku navyše nikto neinformoval. Kostolík síce nie je v majetku mesta, no je na jeho území a podanie včasnej informácie by sa pokladalo za elementárnu slušnosť.“

Súhlasíte s takouto "úpravou" historickej pamiatky?

Dražovský kostolík zahalila vlajka EÚ
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM