Aktualizované Správy

Podozrenie na koronavírus: Do Nitry priviezli pacientku, ktorá pricestovala z Číny

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre je poriadne rušno. Do jej priestorov mala byť privezená pacientka s podozrením na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Podozrenie na koronavírus: Do Nitry priviezli pacientku, ktorá pricestovala z Číny
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala TV JOJ, do nitrianskej nemocnice za prísnych bezpečnostných opatrení priviezli pacientku z Nových Zámkov.

„Podľa zdroja TV JOJ existuje u nej podozrenie na koronavírus,“ informuje televízia.

O stanovisko sme požiadali nitriansku nemocnicu.

„Pacientka z Číny momentálne nepreukazuje klinické ani epidemiologické príznaky ochorenia Koronavírus. Inkubačná doba v prípade tohto ochorenia je 14 dní, pričom pacientka pricestovala z Číny 10. januára 2020 a 6. februára 2020 vyhľadala lekára,“ povedala pre Dnes24 hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková.

Ako dodala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre: „Dnes bola do našej nemocnice prevezená z Fakultnej nemocnice Nové Zámky, aby boli definitívne vylúčené podozrenia na Koronavírus. Ďalšie informácie budeme aktualizovať po vyšetrení pacientky.“

O stanovisko sme požiadali aj novozámockú nemocnicu. „Môžeme potvrdiť, že dnes 12.2.2020 bola na Urgentnom príjme 1. typu FNsP Nové Zámky vyšetrená 30 r. pacientka s príznakmi respiračnej infekcie. Keďže pacientka v anamnéze uviedla, že sa v januári vrátila z Číny, tak pracovníci nemocnice okamžite prijali potrebné opatrenia s usmernením hlavného hygienika SR. Pacientka po ošetrení bola transportovaná na infekčné oddelenie v Nitre k ďalším vyšetreniam a liečbe,“ povedal pre Dnes24 Ján Baček, hovorca a marketingový manažér FNsP Nové Zámky.

V stredu 12. februára nitrianska nemocnica nariadila zákaz návštev.

„Na základe zvýšeného výskytu respiračných ochorení a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre, sme nútení nariadiť zákaz návštev na Infekčnej klinike, Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, na všetkých JIS pracoviskách, Oddelení neonatológie, Oddelení šestonedelia, Klinike detí a dorastu až do odvolania,“ uvádza Fakultná nemocnica v Nitre.

Ešte začiatkom januára Fakultná nemocnica v Nitre informovala o pacientovi, pri ktorom mali lekári podozrenie na koronavírus. „V prípade jedného pacienta bolo preverované podozrenie na koronavírus, ktoré sa však nepotvrdilo. Výsledky boli negatívne,“ povedala vtedy Tatiana Timková, hovorkyňa nitrianskej nemocnice.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Fakultná nemocnica Nitra
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM