Hokej

Pod Zobor pricestuje Slovan: HK Nitra vyzval k povzbudzovaniu bez vulgarizmov

Hokejová Nitra je známa svojím búrlivým publikom. Zaplnená hala sa niekedy nechá uniesť prívalom emócií.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zobor pricestuje Slovan: HK Nitra vyzval k povzbudzovaniu bez vulgarizmov
Zdroj: Rastislav Búgel

Ako sme nedávno informovali, Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja potrestala klub spod Zobora sankciou vo výške 300 eur.

Dôvodom bolo skandovanie vulgárnych urážok smerom k súperovi. Stalo sa tak v domácom zápase proti Dukle Trenčín, ktorý sa odohral 24. januára.

Za podobný prečin bola rovnakou sumou potrestaná aj Detva a Banská Bystrica. Hokejový klub z Nitry sa preto rozhodol vydať vyhlásenie pre svojich fanúšikov.

„Mnohí z vás možno zachytili, že náš klub bol za vulgárne skandovanie v zápase proti Dukle Trenčín potrestaný sumou 300 eur. Hoci si nemyslíme, že to bolo až na takej úrovni, aby sme boli pokutovaní, obraciame sa na vás s prosbou. Tak, ako ste sa v minulosti odnaučili hádzať na ľadovú plochu nežiadúce predmety, tak vás prosíme, aby ste postupne z vášho skandovania vyčlenili aj vulgárne, hanlivé, či xenofóbne výrazy,“ informovalo HK Nitra.

Nitriansky klub uviedol, že chápe, že hokej je veľakrát hra emócií. Pripomenul však, že aj tie by mali mať svoje hranice a úroveň.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„SZĽH sa formou spomenutých pokút snaží o akúsi osvetu na tribúnach, kde chce dosiahnuť kultúrnejšie prostredie a pokriky bez vulgarizmov. Nezabúdajte, že na hokeji je veľmi veľa detí a práve na tento fakt je zamerané nové propagačné video vyzývajúce k slušnému povzbudzovaniu. Veríme, že v pravej chvíli si aj vy uvedomíte, že ochudobňovanie klubu nie je tá správna cesta,“ dodáva HK Nitra.

Už v piatok 14. februára sa na nitrianskom ľade predstaví bratislavský Slovan. Práve zápasy s týmto súperom mávajú poriadnu iskru, ktorá neraz vzbudí vášne.

„Sme si vedomí, že v piatok príde bratislavský Slovan, ktorý práve podobné emócie vo fanúšikoch vzbudzuje. Príďte však na hokej s tým, že predovšetkým budete fandiť Nitre a spoločne vybojujeme na domácom ľade tri body. Veríme, že vstupenky na zápas už máte pripravené a tešíme sa na vašu návštevu. Hoci je Bratislava hlavným mestom Slovenska, tým hlavným hokejovým mestom Slovenska je stále Nitra a v piatok večer to môžete na tribúnach potvrdiť,“ dodal na záver nitriansky klub.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM