Lucia Lauková Správy

Počet prvákov zapísaných do mestkých základných škôl v Nitre stúpol: Najviac ich pôjde na ZŠ Benkova

Zápisy prvákov do základných škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Nitra, už majú rodičia a ich deti za sebou. Oproti minulému roku počet zapísaných prvákov stúpol.

Ilustračný obrázok k článku Počet prvákov zapísaných do mestkých základných škôl v Nitre stúpol: Najviac ich pôjde na ZŠ Benkova
Zdroj: TASR

Ako informovala Ľudmila Synaková z MsÚ v Nitre v štrnástich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry sa počas prvého aprílového týždňa konali zápisy do prvých ročníkov. „Zapísaných je 853 žiakov, je to však len predpokladaný počet, nakoľko nie všetci žiaci v septembri do škôl nastúpia. V školskom roku 2015/2016 bolo zapísaných 730 prvákov, je potešiteľné, že počet žiakov v mestských základných školách má stúpajúcu tendenciu,“ uviedla Ľudmila Synaková z MsÚ v Nitre.

Ako ďalej uvádza Ľudmila Synaková z MsÚ v Nitre, najviac prvákov bolo prihlásených na ZŠ Benkova. V novom školskom roku by tam mohli mať až o 128 detí viac. Za nimi nasleduje ZŠ Fatranská s počtom prihlásených prvákov 114. Ďalej Nábrežie mládeže, do ktorej rodičia prihlásili 88 detí. ZŠ kniežaťa Pribinu, by mohlo od nového roka navštevovať o 74 prvákov viac.

ZŠ Topoľová hlási 72 prihlásených. Na zápis do ZŠ Beethovenova prišlo 70 detí. Do prvých ročníkov na ZŠ Škultétyho by v novom školskom roku mohlo nastúpiť 68 žiakov. O pár menej na ZŠ Na Hôrke, 63 prvákov. ZŠ kráľa Svätopluka eviduje 57 prihlásených, ZŠ Tulipánová 46, ZŠ Cabajská 31. Menej ako dvadsať prvákov sa zapísalo do ZŠ Krčméryho (18), ZŠ Novozámocká (12) a ZŠ Ščasného (12).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM