Správy

Po Nitre s lokálpatriotmi: Čaká vás cykloprehliadka aj strašidelné historky

Nenechajte si ujsť zážitkové sprevádzanie v spoločnosti lokálpatriotov. Prvú júlovú sobotu sa môžete tešiť na dvojitú dávku zaujímavostí.

Ilustračný obrázok k článku Po Nitre s lokálpatriotmi: Čaká vás cykloprehliadka aj strašidelné historky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Projekt s názvom „Like a local“ z dielne Nitrianskej organizácie cestovného ruchu prináša zážitkové sprevádzania s lokálpatriotmi z Nitry.

Prehliadky sa budú konať každú prvú sobotu v mesiaci. Určené sú pre rodiny s deťmi, milovníkov prírody, aktívneho oddychu i záhad. Na prehliadku je potrebné sa vopred prihlásiť, nakoľko počet osôb v skupine je obmedzený.

Najbližšie, v sobotu 4. júla, sa budú konať hneď dve prehliadky. Jednou z nich bude cykloprehliadka na tému Perly modernej architektúry Nitry.

„Dozviete sa o dejinách časti Číneš, architektúre SPU v Nitre ale aj sídlisku Chrenová. Okrem nových zaujímavostí si odnesiete aj príjemný pocit z cykloprehliadky zelenou Nitrou,“ pozývajú organizátori. Stretnutie účastníkov bude o 17.00 pred Turistickým informačným centrom (TIC) v Nitre.

Záhady a strašidlá

Druhá prehliadka bude prebiehať v duchu záhad. Porozpráva o nich študent Marek, ktorý sa venuje histórii a zaujíma sa o záhadné historky a prízraky.

„Nebojte sa, príďte pred informačnú kanceláriu TIC Nitra a dozviete sa aj o bezhlavom františkánskom mníchovi a iné pútavé a záhadné príbehy, ktoré sa odohrali v uliciach Nitry,“ lákajú organizátori. Zraz pre záujemcov je pred turistickým centrom o 19.00 hodine.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM