Lucia Lauková Kultúra

Plesová sezóna je v plnom prúde: TIPY na víkend v Nitre

O zábavu bude pod Zoborom postarané aj tento víkend. Pred nami sú zaujímavé kultúrne aj športové udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Plesová sezóna je v plnom prúde: TIPY na víkend v Nitre
Foto: Rastislav Búgel

27. Matičný ples

7. februára o 19.00 h, Spojená škola Slančíkovej 2

V piatok sa bude v Nitre konať v poradí 27. ročník Matičného plesu. Do tanca zahrá kapela Janissa Band. Vstupné je 35 eur. V cene sú dve večere, druhá vo forme bufetových stolov, aperitív, víno káva a minerálka. Organizátorom je Dom Matice Slovenskej Nitra.

Detský karneval

8. februára od 15.00 do 17.00 h, Kultúrny dom dolné Krškany

V sobotu sa bude v Krškanoch veselo. Najmenší sa predvedú v maskách na Detskom karnevale. Pôjde o batôžkovú zábavu.

Korčuľovanie na Zimnom štadióne

8. a 9. februára, Vedľajšia plocha na Zimnom štadióne

Cez víkend bude pokračovať korčuľovanie pre verejnosť. Vedľajšia plocha Zimného štadióna v Nitre bude otvorená v sobotu od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 15.15 do 16.45 h.

Poľovnícky ples

8. februára o 19.00 h, PKO Nitra

Tradičný Poľovnícky ples v Nitre napíše v sobotu už svoj 36. ročník. Vstupenka stojí 45 eur. V cene sú dve večere, druhá formou švédskych stolov. Chýbať nebude pečené prasiatko či špeciality z diviny. Tešiť sa môžete na tombolu a kapelu Brilax.

S kompasom v srdci

8. februára o 19.00 h, Trafačka

V sobotu si v Nitre nájde miesto aj literárno-hudobné podujatie. Dobrovoľné vstupné bude darované pre deti do detského domova. Počas vystúpenia sa predstavia básnik Lukáš Krč-Turba z Myjavy, ktorý začal svoju umeleckú tvorbu ľúbostnou poéziou, mladý, sympatický spevák a gitarista Matúš Budínsky a Espolón Orchestra, multižánrové zoskupenie okolo Pavla Štiblarika.

Prípravný zápas FC Nitra – FC Fastav Zlín

8. februára o 14.30, Štadión FC Nitra

V sobotu čaká nitriansky futbalový klub prípravný zápas na ligu. V generálke družstvo pod Zoborom preverí mužstvo zo Zlína.

Koncert Nik Tendo

8. februára o 21.00 h, Nová pekáreň

Nik Tendo zavíta po prvýkrát do Nitry so svojou novou sólo show a úspešným albumom Fatamorgána. Okrem neho vystúpia viacerí hostia ako Decky, trapová skupina Fvck Kvlt a dj support Kansiik. Špeciálnym hosťom bude AstralKid22. Vstupné na mieste 12 eur.

Priateľský bazár

9. februára od 10.00 do 13.00 h, Stará vodáreň, Mestský park na Sihoti

Heslom Priateľského bazáru je „príď si predať čo nepotrebuješ a kúpiť čo potrebuješ“. Okrem toho pri tom môžete spoznať aj nových ľudí.

Korčuľovanie na Klokočine

9. februára Hokejová hala Klokočina

Nedeľa bude na Klokočine opäť patriť korčuľovaniu. Pre verejnosť bude Hokejová hala otvorená od 9.00 do 11.00 a od 13.00 do 15.00 h. Dospelí platia 3 eurá a deti do 15 rokov majú vstup za 2 eurá.

Basketbalový zápas Nitra – Košice

9. februára o 16.00 h, Športová hala SPU

V Nitre odohrá domáce mužstvo zápas proti tímu z Košíc. Zápas nadstavba 1.ligy mužov sa bude konať v Športovej hale SPU na ulici Československej armády.

Pohni hlavou Stand-up show

9. februára o 19.00 h, Dom Matice Slovenskej

V nedeľu do Nitry zavíta nový stand-up Tomáša Hudáka a priateľov Pohni hlavou. Ide o talkshow o tom, ako myslíme a nemyslíme, chýbať nebudú zábavné glosy o dnešnom spôsobe rozmýšlania, množstvo humoru a nadhľadu. Účinkujú Tomáš Hudák, Jakub Gulík, Samo Marec a ďalší priatelia. Vstup je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM