Správy

Plánujete kúpu živého vianočného stromčeka? Veľký PREHĽAD cien a predajní v Nitre

Sviatky si už ani nevieme predstaviť bez ich tradičného symbolu - vianočného stromčeka. Vybrali sme sa medzi predajcov v Nitre a zisťovali sme, čo majú v ponuke a aké sú ceny.

Ilustračný obrázok k článku Plánujete kúpu živého vianočného stromčeka? Veľký PREHĽAD cien a predajní v Nitre
14
Galéria

Obzeráte sa po vianočnom stromčeku, no neviete sa rozhodnúť pre vhodného predajcu? Možno aj vám pomôže náš prehľad. Vybrali sme sa hneď na niekoľko miest, na ktorých v Nitre ponúkajú predaj živých vianočných stromčekov.

Kúpite aj „obrov“

Prvou prevádzkou, ktorú sme navštívili sú Vianočné stromčeky Nitra. Nájdete ich Štúrovej ulici 159 (Areál Termika oproti hypermarketu Tesco). Krásne kúsky si môžete kúpiť už v cenách od 25 eur. V bohatej ponuke nájdeme normandskú jedličku, striebornú jedličku a smrek obyčajný. Do konečnej ceny sa však premietne hneď niekoľko faktorov. Medzi tie najvýznamnejšie patrí veľkosť. Dvojmetrové stromčeky stoja v priemere 25 až 45 eur eur. No v ponuke majú aj poriadnych obrov. Napríklad za 6-metrový vianočný stromček tam necháte 170 eur. V cene je zahrnuté aj frézovanie kmeňa a balenie stromčeka.

V plnej kráse

Medzi obľúbené miesta už niekoľko rokov patrí aj predajňa Vianočné Stromčekovo. Tú nájdete na Vašinovej 1 (nad OBI). Otvorené je denne od 9.00 do 19.00 hodiny. Svoju prevádzku má Stromčekovo aj na Novozámockej 74 (denne od 8.00 do 18.00 hodiny).

Ceny za normandskú jedličku sa pohybujú od 25 eur do 159 eur. Aj v tomto prípade sa cena odvíja od hustoty, výšky a druhu konkrétneho stromčeka.

Výhodou je, že všetky stromčeky uvidíte v plnej kráse. Každý z nich je vystavený na stojane. Vo Vianočnom Stromčekove mali v ponuke aj borovice a vysoké 4-metrové stromčeky, no tieto sa rýchlo rozchytali. Aj tak je ponuka bohatá. Odniesť si môžete aj stromčeky v kvetináči (od 25 do 35 eur).

Klasické miesta

Každý rok predajcovia rozložia stromčeky aj v blízkosti nákupných centier. Podobnú plochu nájdete aj pri OC Galéria (Tesco). Prevádzková doba je denne od 8.00 do 20.00 hodiny až do 23. decembra (vrátane). V ponuke je jedľa (12,90 eur), kaukazská jedľa (18,10 eur, 23,30 eur, 29,90 eur a 36,40 eur), jedľa PREMIUM sa pohybuje v cenách od 46,20 eur až do 125 eur. Za borovicu zaplatíte od 25 do 45 eur. Odniesť si môžete aj smrek (23,60 až 39,50 eur). V ponuke sú aj stromčeky v kvetináči (od 29 eur). Za frézovanie zaplatíte 1,70 eur a balenie vás bude stáť rovnako 1,70 eur. Malé balenie vetvičiek stojí od 2,90 eur a veľké od 3,70 eur. Predávajú tu aj stojany na stromčeky, ktorých cena sa pohybuje od 34 do 83 eur.

Prehľad ďalších predajných miest s vianočnými stromčekmi nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Budete mať tento rok živý vianočný stromček?

Áno 42.9%
Nie 57.1%
Predaj vianočných stromčekov v Nitre
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM