Hokej

Piatok trinásteho: Smolné zaváhanie Cowleyho a prvá prehra Nitry v aktuálnej sezóne

Hokejisti HK Nitra si až vo ôsmom dueli v novej sezóne Tipos extraligy pripísali prvú prehru. V piatkovom dueli 12. kola prehrali doma s HK Poprad 2:4.

Ilustračný obrázok k článku Piatok trinásteho: Smolné zaváhanie Cowleyho a prvá prehra Nitry v aktuálnej sezóne
49
Galéria

V úvode a po väčsinu prvej tretiny boli aktívnejší Nitrania. Do vedenia poslal svoj tím v 4. minúte presilovkovým gólom najproduktívnejší hráč Nitry Marek Tvrdoň – 1:0. Nitrania mali viacero príležitostí na odskočenie súperovi o dva góly, ale dobré šance Žitného či Šťastného za chrbátom Rychlíka neskončili. Naopak, Popradčanom sa podarilo vyrovnať 90 sekúnd pred koncom úvodného dejstva, keď za bránou chyboval Cowley a Handlovskému už nič nebránilo zasunúť puk do prázdnej brány.

V druhej tretine sa obraz hry diametrálne zmenil. “Corgoni” robili množstvo individuálnych chýb a skúsené mužstvo z Popradu ich dokázalo nekompromisne trestať.

Tlak hostí v priebehu trojminútovky vyústil do troch gólov v sieti Cowleyho. Do vedenia poslal Poprad obranca Dalhuisen, po ňom sa presadil Bjalončík a defenzívu Nitry vyšachovala dvojica Svitana a zakončujúci Zagrapan.

Späť do hry dokázal vrátiť domácich už po 31 sekundách druhým gólom v zápase Tvrdoň. Nitrania boli živší ako v druhej tretine a na rozdiel gólu mohol znížiť v 49. minúte opäť Tvrdoň, ale tentokrát jeho pokus zneškodnil Rychlík. Nitranom sa už v závere nepodarilo dostať na kontakt a prvýkrát v sezóne okúsili prehru.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

HK Nitra – HK Poprad 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Góly: 4. Tvrdoň (Slovák, Holešinský), 41. Tvrdoň (Slovák, Cardwell) – 19. Handlovský, 29. Dalhuisen (Preisinger, Handlovský), 30. Bjalončík (Haščák), 32. Zagrapan (Svitana) Rozhodovali: Baluška, Výleta – Synek, Durmis, vylúčení: 4:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Cowley – Mezei, Cardwell, Švarný, Vitáloš, Š. Nemec, Pupák, Knižka – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kollár, Šťastný, Lantoši – Holešinský, Dauda, Žitný – Minárik, Šiška, Škvarek – O. Stümpel

Poprad: Rychlík – D. Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Drgoň, Repe, M. Hudec, Kramár – Vandas, Preisinger, Handlovský – Mešár, Skokan, Haščák – Svitana, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hájnik

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Mali sme dobrý vstup a solídny záver. V druhej tretine sme mali vo všetkých prípadoch puk na hokejke a skončilo sa to gólom v našej sieti. Jediné z čoho mám radosť je ten záver, v ktorom sme sa dokázali znížiť a hráči sa presvedčili, že je to o hlavách. Keď dajú do toho emócie, sú schopní sa do zápasu vrátiť.“

Peter Mikula, tréner Popradu: "Vedeli sme dobre čo nás čaká a čo neminie. Myslím, že sme sa veľmi dobre pripravili. Nám slúžili lepšie hlava a mali sme lepšie nohy ako domáci. Zápas sa rozhodol v druhej tretine, keď sme si vytvorili tlak a zúžitkovali ho na góly. V závere sme už zápas kontrolovali.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK Poprad 2:4 v 12. kole
49
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM