Lucia Lauková Samospráva

Parkovisko pri štadióne s novým asfaltom: Nákladné autá a vozíky dostali zákaz!

Na parkovisku pred atletickým štadióne nebudú môcť stáť nákladné autá ani prívesné vozíky. Radnica definitívne potvrdila výluku zverejnením dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pri štadióne s novým asfaltom: Nákladné autá a vozíky dostali zákaz!
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica dnes zverejnila znenie dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu (VZN), ktorým sa upraví parkovanie na jednom z najväčších záchytných parkovísk na sídlisku Chrenová, pred atletickým štadiónom.

Odstavná plocha sa využíva predovšetkým počas poľnohospodárskej výstavy Agrokomplex a ďalších podujatí konaných na nitrianskom výstavisku. Novým znením VZN chce magistrát zabezpečiť, aby na parkovisku mohli stáť iba osobné autá a autobusy. „Vylučuje sa parkovanie nákladných vozidiel a prívesných vozíkov,“ uvádza sa v dôvodovej správe k návrhu VZN.

Radnica práve v týchto dňoch dokončuje opravu celého parkoviska, ktoré dostalo nový asfaltový povrch. Ten bol podľa viacerých mestských poslancov zničený okrem iného aj preto, že plochu pred atletickým štadiónom využívali na parkovanie práve kamióny či ťažké stavebné mechanizmy.

Môže vás zaujímať: AKTUÁLNE FOTO: Prebieha oprava parkoviska pred atletickým štadiónom v Nitre

Celkové náklady na opravu parkoviska si vyžiadali sumu 215 000 eur. „Myslím si, že opravu si zaslúžia aj obyvatelia, ktorí bývajú v neďalekom bytovom dome Olympia, návštevníci našej mestskej reštaurácie aj obyvatelia susediaceho vežiaka, ktorí tiež z časti využívajú toto parkovisko,“ skonštatoval pred časom nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Môže vás zaujímať:

Opravia cesty poškodené dažďom: Mesto za ne zaplatí 86-tisíc eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM