Správy

Parčík pri divadle zrovnali: Vyrastú tam kvety, trávnik aj nové stromy

Na nitrianskom námestí v posledných dňoch panuje pracovný ruch. Upravená je plocha pred divadlom aj pred neďalekým hotelom.

Ilustračný obrázok k článku Parčík pri divadle zrovnali: Vyrastú tam kvety, trávnik aj nové stromy
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto v rámci revitalizácie Svätoplukovho námestia začalo s úpravou parčíka pri divadle. Podľa radnice je cieľom tento priestor čo najviac otvoriť a vytvoriť tak príjemný pobytový priestor na námestí.

„Ešte na jar sme odstránili pôdopokryvné kríky, ktoré tvorili bariéru. Vznikla tak jednotná plocha trávnika, ktorá parčík otvorila. Kríky ostali len od Mostnej ulice,“ uvádza mesto.

Prečítajte si tiež

Nový trávnik a výsadba

Pracovníci odstránili starý trávnik a zvyšné korene kríkov, vyrovnávali terén, doplnili zeminu, vysiali nový trávnik.

„Na najviditeľnejších miestach sme založili dva nové trvalkové záhony doplnené o jarné aj jesenné cibuľoviny. Obnovili sme aj pieskovisko v centre parčíka, ktoré bolo nevyužívané,“ uvádza radnica.

Pribudne tu strom a trvalkový záhon. Do konca tohto roka chce mesto vysadiť ďalšie nové stromy, ktoré počas teplých a slnečných dní vytvoria potrebný tieň.

Výmena dlažby

Pracovalo sa aj pred neďalekým hotelom, kde pracovníci vysúťaženej firmy vymenili podložie a začali s umiestňovaním žulovej štvorcovej dlažby šedo-žltej farby. Pôvodnú betónovú dlažbu nahradí nová kamenná.

Dokopy vymenia približne 500 metrov štvorcových. „Práce potrvajú niekoľko týždňov. Výška opravy je 30 562 eur vrátane DPH,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Parčík pri divadle zrovnali: Vyrastú tam kvety, trávnik aj nové stromy
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM