Komunálne voľby

EXTRÉMNE vyrovnané! Kto by sa podľa nového PRIESKUMU stal primátorom Nitry?

Svetlo sveta uzreli výsledky najnovšieho prieskumu. Koho by si Nitrania zvolili za primátora, keby sa voľby konali v októbri?

Ilustračný obrázok k článku EXTRÉMNE vyrovnané! Kto by sa podľa nového PRIESKUMU stal primátorom Nitry?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Facebook.com/Pavol Obertáš , Facebook.com/Milan Uhrík • Republika , Facebook.com/Ing. Rudolf Huliak - Národná Koalícia , Dnes24.sk

Súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo a Marek Hattas, ktorý vedie mesto Nitra, by v októbri vyhrali komunálne voľby a zostali by na svojich primátorských stoličkách krajských miest aj v ďalšom volebnom období. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

V komunálnych voľbách sa v Nitre chystá ísť voliť viac ako polovica občanov (65 percent).

Voliť nechce ísť 24 percent opýtaných občanov a 11 percent respondentov ešte nevie, či sa na voľbách zúčastní.

Koho by volili?

Z občanov, ktorí sú rozhodnutí ísť voliť, chce 32,6 percenta dať hlas súčasnému primátorovi Nitry Marekovi Hattasovi. Za ním skončil Igor Kršiak (23,5 percenta) a trojicu uzatvára Pavol Obertáš (21,5 percenta). Nasleduje Štefan Štefek (20,5 percenta), Dalimír Solčanský (1,5 percenta) a Erik Blaško (0,4 percenta).

Prečítajte si tiež

prieskumu vyplýva, že obyvatelia Nitry za najväčší problém považujú parkovanie (29 %), stav ciest a chodníkov (18 %) a prvú trojku uzatvára verejná a osobná doprava (12,7 %).

Extrémne vyrovnané

„Šéf prieskumnej agentúry FOCUS a sociológ Martin Slosiarik hovorí, že súboj v Nitre bude zrejme najtesnejší zo všetkých krajských miest. Ak by sa niektorý z kandidátov vzdal v prospech iného, výrazne to zamieša kartami. Slosiarik však dodáva, že komukoľvek z druhej až štvrtej pozície sa bude vzdávať ťažko, pretože majú veľmi podobnú podporu obyvateľov,“ cituje slová šéfa prieskumnej agentúry FOCUS Martina Slosiarika portál noviny.sk.

Prieskum sa uskutočnil od 10. do 14. októbra na vzorke 604 respondentov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM