Lucia Lauková Šport Hokej

Parádne gesto HK Nitra: Na podporu vznikajúceho klubu v regióne odohrajú Winter classic

V Šali vzniká nový mládežnícky hokejový klub. Myšlienka obnovy hokeja v meste so silnou základňou fanúšikov nadchla HK Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Parádne gesto HK Nitra: Na podporu vznikajúceho klubu v regióne odohrajú Winter classic
Zdroj: Rastislav Búgel

K propagácii hokeja v Šali prispeje veľkou časťou HK Nitra. Nakoľko v Šali ešte nie je štadión pod strechou, miestni „hobby“ hráči sa postavia na ľad pod holým nebom s profesionálmi z najvyššej hokejovej súťaže – HK Nitra. „Myslíme si, že my ako väčší klub by sme mali pomôcť takýmto klubom, ktoré začínajú, takpovediac, na zelenej lúke. Chceme podporiť tých ľudí, páčilo sa nám ich nadšenie vytvoriť mužstvo, ktoré tam kedysi dávno fungovalo,“ hovorí prezident HK Nitra, Miroslav Kováčik.

Exhibičný zápas sa bude konať vo štvrtok 13. decembra v Šali. Práve týmto jedným zápasom môže Nitra pomôcť nakopnúť vznikajúci mládežnícky klub v Šali.

Budúce nádeje

„Rozhodli sme sa ich podporiť, aby sa im podarilo urobiť nábor s čo najväčším počtom detí. Sme naklonení myšlienke, že v blízkosti Nitry vzniká takýto hokejový klub,“ prezradil Miroslav Kováčik.

Miroslav Kováčik verí, že v budúcnosti môže s týmto klubom prebehnúť spolupráca napríklad ohľadom výmeny budúcich nádejí. „Ja osobne som mal stadiaľ spoluhráča Marcela Farkaša, ktorý pochádzal zo Šale. Ako jeden z najlepších prišiel do Nitry,“ spomína prezident HK Nitra, Miroslav Kováčik. Okrem toho, že aj v súčasnosti pôsobí v HK Nitra napríklad brankár Juraj Šimboch zo Šale, má nitriansky klub v tomto meste silnú základňu fanúšikov.

Nitrianske Winter classic

Na exhibíciu vyrazia hráči z Nitry klubovým autobusom. Ako informoval prezident HK Nitra Miroslav Kováčik, zápasu by sa malo zúčastniť celé mužstvo HK Nitra okrem reprezentantov. „Dalo by sa povedať, že to bude také nitrianske Winter classic, nakoľko nie sme súčasťou toho najväčšieho, ktoré sa organizuje v rámci ligy. Aspoň takto si to chalani vyskúšajú,“ dodal prezident klubu HK Nitra, Miroslav Kováčik.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM