Správy

Pandémia prerušila tradíciu: Dražovský piknik tento rok nebude

Konať sa mal poslednú júnovú nedeľu. Aj napriek uvoľneniu opatrení však organizátori názor nezmenili.

Ilustračný obrázok k článku Pandémia prerušila tradíciu: Dražovský piknik tento rok nebude
29
Galéria
Zdroj: TASR

Svoje rozhodnutie zverejnili organizátori na sociálnej sieti. „Sme radi, že sa aktuálna situácia zlepšuje, no nestačí to na to, aby sa mohol konať Dražovský piknik,“ uvádzajú organizátori na stránke podujatia.

Každoročne podujatie navštívili stovky ľudí. Tento rok sa mal Dražovský piknik konať 28. júna. Na tento deň už mali organizátori vybavené všetky povolenia.

„Piknik je o pohode a užívaní si danej chvíle bez starostí. Nie je o obmedzenom pohybe a pobyte niekde vo vymedzenom priestore. Z týchto dôvodov sme sa rozhodli, že tento rok sa Dražovský piknik konať nebude,“ písali koncom mája organizátori.

Ich rozhodnutie nezmenilo ani ďalšie uvoľňovanie opatrení, v rámci ktorého budú od 10. júna povolené hromadné podujatia do 500 osôb a od 1. júla do konca roka to má byť 1000 osôb.

Presunúť piknik na iný termín nemá podľa organizátorov význam. „Presunúť podujatie na júl/august nie je moc rozumné, pretože v už aj v máji býva strašne teplo. Ďalší dôvod je ten, že síce oficiálne sú podujatia povolené, ale rúška a dvojmetrové rozostupy ostávajú. Áno rúško len ak ste pri niekom bližšie ako dva metre. Takže treba celý kopec rozparcelovať a vyhradiť každému miesto, kde môže sedieť. Ďalší dôvod je, že sme sa nikde nedočítali, či môžu prísť aj predajcovia,“ vymenúva organizátor Dušan Chrenko.

Z plánovaných dvoch piknikov sa tak tento rok uskutoční iba jeden. 22. augusta sa môžete tešiť na piknik v mestskom parku na Sihoti.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Piknik pri Dražovskom kostolíku: Raňajky v tráve prilákali stovky ľudí
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM