Lucia Lauková Kultúra

Online program DAB v Nitre pokračuje: Tešiť sa môžete na ďalšiu parádnu komédiu

Zasmiať sa na divadelnom predstavení budete môcť aj doma. Divadlo Andreja Bagara sa kvôli pandémii koronavírusu presunulo do online priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Online program DAB v Nitre pokračuje: Tešiť sa môžete na ďalšiu parádnu komédiu
8
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci online programu sa môžete tešiť na niekoľko inscenácií. V pondelok 27. apríla čaká divákov komédia Dobro z pera Laca Keratu.

Hra mala premiéru v januári 2017. Takmer trojhodinové predstavenie herci odohrali celkovo 26-krát.

Hlavný hrdina

Inscenácia Dobro je groteskou, ktorá vznikla na priamu objednávku DAB. S nadhľadom a surrealistickými prvkami ukazuje životný pocit súčasníka, ktorý sa snaží uspieť vo svete dravcov a špekulantov. Hlavnou postavou je Dobroslav, ktorý je presný opak svojej ambicióznej sestry. „Bol to trpák a obyčajná nula. Človek z mäsa a kostí. Nikdy v ničom nevynikal. Nikdy sa o nič nesnažil. Taký, akých je na svete väčšina. Dobroslav sa však snažil ľuďom otvárať srdcia. Šíriť dobro a pravdu. Prostredníctvom skutočných hodnôt a umenia. A za to ho ľudia urážali, opľúvali, bili a lynčovali,“ píše sa na stránke DAB v Nitre.

"Hra Laca Keratu Dobro, už ako samotný názov napovedá, hovorí o akejsi absencii dobra, tolerancie, ľudskosti a vzájomného pochopenia medzi ľuďmi v dnešnej spoločnosti,“ povedal o inscenácii jej režisér Svetozár Sprušanský.

Dobrá zábava

Ako doplnil, Dobro je hrou o spoločenských hodnotách i o politike. Hovorí o tom, kam sa Slovensko za posledné roky dostalo doma, ale aj v rámci Európskej únie.

„Ja si na tej hre veľmi vážim, že je nementorská, že je veľmi vtipná, že Laco Kerata pracuje s veľmi bizarným a zvláštnym vrstvením postáv, že diváci budú mnohé témy poznať zo svojho vlastného života a verím, že okrem reflexie toho čo žijú a čo dôverne poznajú, sa aj dobre zabavia,“ dodal Sprušanský.

Online program Divadla Andreja Bagara môžete sledovať TU!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Priestory DAB pravidelne dezinfikujú
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM