Samospráva

Moderné športovisko na Pribinke: Samospráva si podala žiadosť o dotáciu

Mesto Zlaté Moravce chce dať postaviť moderné športovisko na Základnej škole Pribinova. Odoslanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválili poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Moderné športovisko na Pribinke: Samospráva si podala žiadosť o dotáciu
Zdroj: TASR

Po Základnej škole Mojmírova by sa projekt moderného športoviska mohol začať realizovať aj na Základnej škole Pribinova. Samospráva sa uchádza o nenávratný finančný príspevok z Úradu vlády Slovenskej republiky na vybudovanie multifunkčného ihriska s umelým trávnikom a na výstavbu detského ihriska. Oba v areáli Pribinky.

„Prostredníctvom tohto projektu zabezpečíme lepšie, nové a viac vyhovujúce podmienky pre šport a aktívne trávenie voľného času, zvýšime dostupnosť športového vyžitia pre širokú verejnosť a vytvoríme ďalšie predpoklady pre športové aktivity organizované školou a mestom,“ informuje magistrát.

Výška celkových výdavkov na celý projekt zahrňujúci obe ihriská je 88 977,50 eur. Na výstavbu multifunkčného ihriska môžu Zlaté Moravce získať dotáciu maximálne vo výške 38-tisic eur. Na výstavbu detského ihriska zas maximálne 12-tisíc eur. Zvyšok uhradí mesto zo svojho vlastného rozpočtu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM