Správy

Aj takýto bol rok 2020 v Moravciach: TOP články, ktoré vás zaujali najviac

Rok 2020 je minulosťou. Niesol sa v znamení koronavírusu, no obyvateľov nášho mesta zaujali aj ďalšie témy.

Ilustračný obrázok k článku Aj takýto bol rok 2020 v Moravciach: TOP články, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: Dnes24/TASR

Jednotkou záujmu obyvateľov Zlatých Moraviec boli témy týkajúce sa koronavírusu. Medzi načítanejšími článkami roku 2020 tak hrali prvé husle. Týkalo sa to najmä informácií z prvej vlny pandémie a detailov o plošnom testovaní. Už tradične vás zaujali aj krimi správy.

Negatívnych informácií tak bolo počas celého roka viac ako dosť. Do nášho prehľadu sme preto vybrali iba články, ktoré sa netýkajú koronavírusu a krimi správ.

1. Žitava ako dravá rieka

Začiatkom februára počasie poriadne vyčíňalo. Nápor vody vtedy nezvládlo koryto rieky Žitava v obci Obyce. Vodiči medzi susednými obcami Obyce a Machulince spomaľovali pri pohľade na zatopenú lúku. Voda si našla cestu von z koryta v mieste, kde sa rieka stáča a zatopila okolité pole. Fotografie a video vás zaujali až tak, že článok katapultovali na prvé miesto najčítanejších článkov v roku 2020.

Čítajte viac

2. Chirurgické problémy

Aké chirurgické problémy trápia Zlatomoravčanov najčastejšie? Viac prezradil primár chirurgie tunajšej nemocnice. Zdá sa, že obyvatelia Zlatých Moraviec sa o svoje zdravie zaujímajú. „Najčastejšie diagnózy, ktoré v rámci nášho oddelenia liečime, sú akútne zápaly a úrazové zmeny v oblasti brucha a končatín, cievne postihnutie dolných končatín, teda kŕčové žily a hernie,“ prezradil "vtedy ":https://moravce.dnes24.sk/…ienti-353621 primár chirurgie Jozef Hanzel.

Čítajte viac

3. Postava do plaviek

Aj obyvatelia nášho mesta chceli počas leta vyzerať k svetu. Na prelome februára a marca sme zverejnili článok s piatimi radami od profi trénera zo Zlatých Moraviec. Každý záujemca tak mal dosť času na vypracovanie postavy do plaviek. Rady Andreja Drahoša sú nadčasové. Začať formovať postavu tak môžete aj vy.

Čítajte viac

4. Zaplavený cintorín

Uprostred júna zasiahli Slovensko silné búrky. Nevyhli sa ani Zlatým Moravciam a narobili poriadnu šarapatu. Prívalová voda zaliala spolu s blatom centrálny mestský cintorín v Zlatách Moravciach. „Blatom bola zaliata najmä spodná časť cintorína. Voda sa valila z priľahlých záhrad, do ktorých natiekla z pola. Prúd obtekal okolo Domu smútku a smeroval až k parku Mauzólea rodiny Migazziovcov,“ informovala vtedy radnica.

Čítajte viac

5. Turistické lákadlo

Aj v roku 2020 sme nezanevreli na lákadlá v regióne. Svedčí o tom aj fakt, že náš prehľad TOP 5 najčítanejších článkov uzatvára správa o otvorení novej turistickej rozhľadne. Tá pribudla na Vápennom vrchu nad obcou Skýcov. Rozhľadňa nahradila starú, ktorú museli pre zlý technický stav v roku 2011 odstrániť. Obec na vybudovanie novej rozhľadne získala dotáciu vo výške 35-tisíc eur.

Čítajte viac

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM