Správy

Pietna spomienka na námestí: V Topoľčanoch si pripomenuli obete koronavírusu

Mesto Topoľčany sa pripojilo k iniciatíve. Spoločne so zástupcami jednotlivých farností si uctilo pamiatku obetí pandémie.

Ilustračný obrázok k článku Pietna spomienka na námestí: V Topoľčanoch si pripomenuli obete koronavírusu
Zdroj: Mesto Topoľčany

„Mesto Topoľčany sa pripojilo k iniciatíve združenia európskych miest Eurocities, na základe ktorej si v stredu 24. marca 2021 na poludnie po celej Európe minútou ticha uctili obete koronavírusovej pandémie. K účasti na pietnej spomienke organizovanej Mestským úradom v Topoľčanoch sa pripojili aj všetky rímsko-katolícke farnosti Nitrianskej diecézy a Cirkevného zboru ECAV pôsobiace na území mesta Topoľčany," informuje nitrianske biskupstvo.

Spomienka sa konala v stredu 24. marca o 12.00 hodine na Námestí M.R. Štefánika. Primátorka Alexandra Gieciová vyzvala k minúte ticha a ucteniu si pamiatky pandémie koronavírusu.

„Pietna spomienka pokračovala spoločnými modlitbami za zosnulých, ktoré postupne predniesli predstavitelia cirkví, medzi nimi aj topoľčiansky dekan Mons. Dušan Argaláš, Za hlaholu zvona z veže Mariánskej svätyne nazývaného „umieráčik“ predstavitelia mesta Topoľčany spolu so zástupcami jednotlivých farností položili smútočný veniec a zapálili symbolické spomienkové sviece. Uctiť si pamiatku zosnulých na koronavírus mali možnosť aj občania prítomní na námestí v čase spomienky," dodalo nitrianske biskupstvo.

„Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili minútou ticha a pokojnou modlitbou. Sviece časom vyhasnú, ale spoločná nádej a viera v lepšie časy v nás ostáva aj naďalej," napísalo na sociálnej sieti mesto Topoľčany.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Topoľčian a okolia

🕯 Mesto Topoľčany sa dnes pripojilo k iniciatíve združenia Eurocities a spoločne so zástupcami jednotlivých farností si...

Posted by Mesto Topoľčany on Wednesday, March 24, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM