Zlatica Gregorová Samospráva

Základná škola P. Pázmánya v Šali otvorí dvere dokorán: Môžete sa prísť pozrieť

V škole s vyučovacím jazykom maďarským už v marci zorganizujú veľký deň. A na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Základná škola P. Pázmánya v Šali otvorí dvere dokorán: Môžete sa prísť pozrieť
Foto: Zlatica Gregorová

Riaditeľstvo tejto vzdelávacej inštitúcie usporiada Deň otvorených dverí, 16. marca 2018. Ako sme sa dozvedeli od riaditeľky školy Moniky Hamarovej, podujatie má veľký úspech. Usporadúvajú ho vždy pred zápisom detí do škôl, aby rodičia mali predstavu, ako to v ich škole chodí a dozvedeli sa mnoho podnetného.

Otvorená hodina

V tento deň prídu do školy rodičia už o pol desiatej. Tretia vyučovacia hodina je otvorená. Rodičia sa po jej skončení môžu spýtať učiteľov na čokoľvek, čo ich zaujíma. Vychovávateľky sa zatiaľ venujú deťom v rámci tvorivých dielní,“ informuje nás riaditeľka školy Základnej školy s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským, Monika Hamarová.

Počas otvorených hodín sa deti prvého stupňa ZŠ učia Maďarský jazyk, Slovenský jazyk i Matematiku. Do prezentácie zapoja i deti z materskej školy, činnosťou v tvorivých dielňach.

Navštívia aj svoje deti

„Prioritou našej školy je výučba jazykov. Rodičia sú v tento deň v triedach, aby mali možnosť vidieť aj to, ako ich deti pracujú,“ dodáva riaditeľka základnej školy. Po výučbe nasleduje beseda a neskôr aj návšteva iných miestností v škole. Na programe bude aj príhovor riaditeľky a prezentácia. Ako sme sa dozvedeli od riaditeľky ZŠ Moniky Hamarovej, „záujem o toto podujatie je už teraz veľmi veľký. Pýtali sa na neho už v januári. Veľkým plusom je naša špeciálna pedagogička, ktorú oslovujú rodičia i pri tejto príležitosti."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM