Zlatica Gregorová Rôzne

Zajačia rodinka je späť! Blížiacu sa jar opäť víta originálne dielo, FOTO

Ani sa nenazdáme a jar tu bude v plnej paráde. Rozkvitnuté stromy a vôňa kvetov dá každému novú silu a vlnu optimizmu po odchádzajúcej zime.

Ilustračný obrázok k článku Zajačia rodinka je späť! Blížiacu sa jar opäť víta originálne dielo, FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Spolu s novým ročným obdobím privítame aj sviatky jari – Veľkú noc. Tohto roku sa začne na Veľký piatok 10. apríla 2020. Dovtedy však musia všetky šikovné ženy splniť plán. Podľa slovenských tradícií by totiž každé dievča alebo dáma, očakávajúca kúpačov, mala vopred prichystať výslužku.

Šikovné ženy

Zručnosť a fantáziu môže prejaviť ktorákoľvek podľa svojho vkusu. Existuje však aj jedna skupina, ktorej členky sú už na tohtoročné sviatky nachystané.

Klub tvorivosti Močenok tvorí partia šikovných žien, z ktorých každá má zručnosti fantázie nadmieru. Vytvárajú originálne diela, aby sa potom aj vzájomne inšpirovali, keď sa stretnú v klube. Okrem samostatných prác opäť vytvorili originálnych reprezentantov Veľkej noci – zajačiu rodinku.

Vítajú klientov úradu

Tak, ako vlani, aj tentoraz vítajú návštevníkov obecného úradu. Keďže je dočasne presťahovaný do močenského kláštora, zajačicu Mariš a zajaca Pištu s malým zajom umiestnili práve tam. V týchto dňoch ich môžete vidieť, ako svorne sedia na lavičke v susedstve parádnej zdobenej obrej kraslice. Sú špeciálne odetí a odpoveď, prečo majú na nohách tenisky, vás iste pobaví.

„Pištu a Mariš s malým zajom sme tentoraz odeli do špeciálneho oblečenia. Keďže v blízkosti tohto tohto páru sú športoviská, vymysleli sme, že im dáme aj takéto oblečenie. Okrem toho, tento rok je olympijský, takže aj to sme zobrali do úvahy,“ prezradila nám vedúca Klubu tvorivosti Močenok Mária Dičérová.

V športovom štýle

Podľa vedúcej, na postavy opäť použili kostru z drôtov, na ktorú postupne pridávali kusy sena. Ako potvrdila Mária Dičérová, výroba rodinky im ani netrvala dlho: “My sme už zohratá partia. Zmákli sme to spolu pribl. za jeden a pol hodiny.“ Zajačí pár dávalo dokopy 11 ľudí.

Vo fotogalérii si pozrite zábery na zajačiu rodinku v Močenku.

Sledujte nás aj na Dnes24 a Facebooku a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií z celého Slovenska.

Parádna zajačia rodinka je späť: Močenčanom krášli úrad originálne dielo, FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM