Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Zahlasujte za projekt: Podporíte tak úsilie Šaľanov

Prichádza ďalšia možnosť pre tých, čo radi prispejú k dobrej veci. Ďalším projektom je Prírodné a sociálne prostredie s dotáciou 1000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Zahlasujte za projekt: Podporíte tak úsilie Šaľanov
Foto: Zlatica Gregorová

V meste sa opäť naskytá možnosť podporiť šikovných aktivistov zo Šale. Nedávno sa víťazným projektom v rámci Gesto pre mesto sa stalo Mesto Šaľa a Kultúrne stredisko Večierka. Vďaka hlasovaniu šalianska pobočka banky podporila ich projekt Vypaľovacia pec do keramikárskej dielne. Do konca marca 2017 na webovej stránke Gesto pre mesto, kde získate aj podrobnejšie informácie, môžete podporiť ďalšie aktivity. Hlasovať môžete za nasledovné projekty:

Zelenšie okolie ZŠ v centre mesta je názov projektu Mesta Šaľa. „V rámci projektu plánujeme zveľadiť zelené plochy v okolí historickej budovy Základnej školy s MŠ P. Pázmánya s VJM, ktoré sú súčasťou významných verejných priestranstiev priamo v samotnom centre mesta Šaľa. Ide o plochy zo strany Ulice P. Pázmaňa a tiež zo strany Námestia sv. Trojice. Plánujeme vysadiť stromy, ale aj kry a trvalky: tavoľníky japonské, skalníky, ľubovníky, krušpány, zimozeleň (spolu cca 200 kusov). K tomu bude potrebné obstarať pomocný materiál – koly ku stromom, fóliu a klince na jej uchytenie pod okrasný vymývaný štrk, mulčovaciu kôru…“, informuje web Gesto pre mesto.

Zeleň, šport i domáci miláčikovia

Domáci miláčik nie je hračka, ktorá sa dá odložiť je projekt OZ MiniBodka. Stretnutie komunity, edukácia správnej starostlivosti o zvieratká so zameraním na dôležitosť toho, že domáci miláčik nie je hračka, ktorá sa dá odložiť, keď sa mi oň nechce starať alebo ma to s ním už nebaví.

Renováciou parku – Stredisko praktického vyučovania prichádza Stredná odborná škola obchodu a služieb – Stredisko praktického vyučovani v Šali. Žiadatelia chcú pretvoriť nevyužívaný park na Stredisko praktického vyučovania. Slúžil by študentom v čase prestávok.

Neleníme, zeleníme Šaľa, Občianske združenie Novomeského. Členovia OZ túžia zatraktívniť priestor detského ihriska, ktoré sa im podarilo vytvoriť. Prostredie okolo neho by chceli doplniť výsadbou zelene. Ich nasadením by mohol na detskom ihrisku vzniknúť aj tieň, ktorý je dôležitý najmä v horúcich letných mesiacoch. Potrebujú i financie na technické zariadenia, ktoré by pri jeho prevádzke využívali.

Fit ihrisko – pohyb pre všetkých je projekt Spojenej školy v Šali. Predkladatelia chcú vybudovať malé fit ihrisko (telocvične pod holým nebom) umožníme žiakom a verejnosti mesta Šaľa využívať ho na pohybové aktivity. Škola nedisponuje telocvičňou a tak vybudovanie ihriska by bola jej adekvátnou náhradou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM