Aktualizované Komunálne voľby

Zabojuje o post predsedu NSK: Kandidatúru oznámil aj riaditeľ divadla Martin Kusenda

Tento rok nás čakajú komunálne voľby a aj voľby do VÚC. O post hlavy Nitrianskeho samosprávneho kraja chce zabojovať ďalší kandidát.

Ilustračný obrázok k článku Zabojuje o post predsedu NSK: Kandidatúru oznámil aj riaditeľ divadla Martin Kusenda
Zdroj: Mgr. art. Martin Kusenda

Voľby na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja sa nezadržateľne blížia a pribúda aj kandidátov, ktorí prejavili záujem o túto funkciu.

Oznámil kandidatúru

Najnovšie oznámil kandidatúru Martin Kusenda, ktorý je riaditeľom nitrianskeho Starého divadla Karola Spišáka.

„Milé krajanky, milí krajania! Dnes o 10:00 hodine som mal pred naším divadlom ohlásenú tlačovú konferenciu. Namiesto státia pred kamerami a mikrofónmi som dal prednosť pomoci na hraniciach s Ukrajinou. Dovoľte mi teda aspoň takto, z hraničného prechodu vo Vyšnom Nemeckom oznámiť vám, že v najbližších voľbách do VÚC budem kandidovať ako občiansky kandidát za predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja," napísal Martin Kusenda na sociálnej sieti.

Na svojej internetovej stránke Kusenda zverejnil svoju víziu ďalšieho rozvoja NSK. Jej prioritami má byť vzdelávanie, rozvoj sociálnych služieb, zdravotníctva a ochrana životného prostredia. Medzi jeho prioritami je aj rozvoj vidieka, občianskej spoločnosti, kultúry, športu i podpora dobrovoľníctva.

Kusenda chce rozvíjať tiež kúpeľnú zdravotnú starostlivosť v regióne, lepšie komunikovať s verejnosťou, či zlepšovať dopravnú obslužnosť kraja. „Žijeme v neľahkých časoch. Vojna na Ukrajine, vysoká inflácia, existenčné problémy mnohých spoluobčanov, nárast chudoby, zlá demografia, pandémia. Som presvedčený, že po viac ako 20 rokoch nastal čas prevziať štafetu, pokračovať v práci, ale už s inou dynamikou a vrátiť ľuďom dôveru v NSK,“ uviedol Kusenda.

Prečítajte si tiež

Ďalšie mená

Nedávno svoju kandidatúru na post župana NSK oznámil aj poslanec Národnej rady SR Marián Kéry. „Svoje nadobudnuté skúsenosti by som chcel zúročiť pri riadení a manažovaní nášho kraja. Som rozhodnutý v najbližších voľbách zabojovať o pozíciu predsedu NSK,“ potvrdil svoju kandidatúru Marián Kéry.

Pred jesennými voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) a miestnych samospráv vznikol v Nitrianskom kraji blok štyroch občianskych strán (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana (DS), Šanca a ODS – občianski demokrati Slovenska). Ich kandidátom na post predsedu kraja sa stal politológ, viceprimátor mesta Nitra, poslanec NSK a podpredseda strany Šanca Daniel Balko.

O kreslo predsedu NSK by mala zabojovať aj krajská poslankyňa Martina Holečková, ktorej kandidatúru už schválila Krajská rada KDH v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ o voľbách do VÚC

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM