Zlatica Gregorová Kultúra

Vinárom udeľovali ocenenia: Prídete ochutnať ich parádne vína? FOTO

Po degustovaní vzoriek rozmanitých vín v apríli tohto roka sa konalo slávnostné oceňovanie vinárov. O rok sa uskutoční už piaty ročník podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Vinárom udeľovali ocenenia: Prídete ochutnať ich parádne vína? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V Dennom centre v Šali sa 12. júla 2018 odohrávali slávnostné chvíle. Vyzdobený interiér bol miestom vyhlásenia výsledkov súťaže Vino Terra Wag Šaľa 2018. Otvoril ho a prítomných privítal primátor mesta Šaľa Jozef Belický aj profesor Fedor Malík, riaditeľ súťaže. K hosťom patril aj generálny riaditeľ Duslo Šaľa a.s. Petr Bláha, prednostka MsÚ Šaľa Jana Nitrayová, viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká a poslanci a starostovia okresu Šaľa. O príjemné atmosféru sa postaral aj klavirista Radovan Gofjar.

Poďakovanie

Na začiatku slávnosti primátor Šale Jozef Belický poďakoval každému, kto akoukoľvek pomocou prispel k zdarnému priebehu podujatia, najmä pracovníčke Referátu pre kultúru a šport na MsÚ v Šali Martine Čižmárikovej, ktorá je dušou podujatia. Jozef Belický vyjadril radosť aj nad tým, že Vino Terra Wag sa koná v Šali a má veľký úspech.

Odovzdali ocenenia

Po príjemnom hudobnom vstupe klaviristu Radovana Gofjara a príhovoroch sa slávnostne odovzdali ceny a diplomy víťazom súťaže. Ceny odovzdával primátor Jozef Belický a profesor Fedor Malík s asistenciou Martiny Čižmárikovej.

Z rôznych krajín

My sme sa opýtali primátora Šale Jozefa Belického, ako je spokojný s týmto ročníkom podujatia? „Podujatie hodnotím výborne, mali sme tento rok najviac vzoriek. Boli tu vzorky z rôznych krajín. Z Francúzska, Nemecka, Maďarska a Slovenska. Som rád, že sme tu mali medzinárodnú účasť a v hodnotiacich komisiách sme mali hodnotiteľov z Maďarska,“ uviedol primátor Belický.

Nový ročník

Na nový, už 5. ročník sa začne šalianska radnica pripravovať už od nasledujúceho pondelka. „Tešíme sa tomu, že už to bude piaty ročník. Dnes sme dostali ponuku od pána profesora Malíka, že by sa to mohlo spojiť s medzinárodným vinárskym podujatím, ktoré sa deje v Európe a aj v Ázii, že by sme mohli spojiť s nimi aj našu miestnu výstavu vína. To by nás potešilo a zvýšilo to úroveň a Šaľania by tomu tešili ešte viac,“ priblížil primátor Šale Jozef Belický.

Na verejnú ochutnávku vín sa môžete tešiť 13. a 14. júla 2018. Uskutoční sa v areáli šalianskeho amfiteátra a nebude chýbať ani hudba, spev a dobré syry a grilované špeciality.

Víťazi súťažných kategórií Víno Terra Wag Šaľa 2018

  1. Peter Pápay, Močenok – Rizling vlašský 2017, 89,67 bodov
  2. Anna Nagyová, Zlatý strapec Viničky, Cuveé polosladké 2011, 91 b
  3. Vinohradníctvo Pavelka a syn, Pezinok – Rosé Cuveé 2017, 88 b
  4. Víno Chudý, Vinohrady nad Váhom – Cabernet Sauvignon 2017, 89,67b
  5. Vitis Pezinok, Chateau Pezinok – Frankovka modrá 2013, 89 b
  6. Anna Nagyová,Zlatý strapec Viničky – Tokajský fordítáš
  7. Hubert J.E, Sereď – Hubert de Luxe rosé, 85,67b

Cenu primátora mesta Šaľa získalo Navara vinárstvo z Veľkého Biela „ za vynikajúcu kvalitu prezentovaných vín.

Cenu generálneho riaditeľa Duslo, a.s Šaľa získal Peter Pápay z Močenka s Rizlingom vlašským ročník 2017 za výbornú prezentáciu vín v regióne.

V Sali slavnostne vyhodnocuju spickove vina #vino #terra wag #sala24 #sala

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Vinárom udeľovali ocenenia: Prídete ochutnať ich parádne vína? FOTO
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM