Zlatica Gregorová Rôzne

Víkend je už za rohom: Viete, kde si v Šali najlepšie dobijete baterky?

Vychutnajte si novembrový víkend najviac ako sa dá. Využiť ho môžete na predvianočné nákupy a kto má chuť, spoločnosť si užije aj na podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je už za rohom: Viete, kde si v Šali najlepšie dobijete baterky?
Foto: Zlatica Gregorová

Na výber je zaujímavý blšák, výstava fotografií, folklórny program, kinohity aj slávny muzikál.

KULTÚRA

24. novembra 2018 o 14.00 hod., Centrum voľného času Šaľa

BLŠALIAK

V tento deň prebehne tradičná novembrová akcia Zóny bez peňazí, ktorá sa koná na celom Slovensku súčasne. Jej cieľom je urobiť krajšie Vianoce prevažne tým, ktorí si ich nemôžu z finančného hľadiska dovoliť. Účastníci podujatia sa môžu zapojiť aj do Európskeho týždňa redukcie odpadu. Nebudú chýbať prednášky, divadelné vystúpenia a tvorivé dielne pre deti a koncert šalianskej kapely The Ausgezeichnet.

6. – 30. november 2018, 9.00–12.00, 12.30–17.00 hod., Dom ľudového bývania Šaľa

„SVADOBNÉ KROJE SLOVÁKOV V MAĎARSKU“

V historickej budove uvidíte tentoraz výstavu fotografií. Ponitrianske múzeum v Nitre a Mestské kultúrne stredisko v Šali  prichystali fotky mladých párov v ľudových odevoch zo 43 národnostných osád Slovákov žijúcich v Maďarsku.

Viac si môžete prečítať TU: FOTO, V šalianskom domčeku uvidíte novú výstavu: Svadobné kroje na fotografiách

24. november 2018 o 18.00 hod., Dom kultúry Šaľa

ŠALIANSKE OBYČAJE III.

Spoločné vystúpenie folklórnych súborov, ktoré si pripravili tradičné ľudové tance, piesne, zvyky a obyčaje zo Šale a jeho okolia i iných regiónov Slovenska. Tretí galaprogram našich folkloristov je zameraný na svadbu a doplnený o ďalšie pásma. Hosťami programu sú: FS Furmani z Nitry, FS Sečkár z Močenka a Ľudová hudba Zobor z Nitry.

25. novembra 2018, 19.00 hod., Šaľa

KUBO

Plejádu skvelých tanečníkov a hercov si môžete užiť v nedeľný podvečer. V Dome kultúry v Šali uvidíte československý muzikál, ktorý je poctou nezabudnuteľnému hercovi Jánovi Krónerovi. Účinkujúci muzikál naštudovali pod režisérskou taktovkou Ivana Blahúta, hudbu skomponovala Sima Martausová a Peter Uličný. Scenáristom je Tomáš Dušička a choreograf Martin Urban.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

23. november 2018, 20.00 hod.

Creed II (Creed II)

Hrajú: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren, Florian Munteanu  •  Scenár: Cheo Hodari Coker, Sylvester Stallone, Ryan Coogler  •  Réžia: Steven Caple Jr.

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom.

23. november 2018, 18.15 hod.

Úsmevy smutných mužov (Úsměvy smutných mužů)

Dáš si ešte jedno? Réžia: Daniel Svátek  •  Hrajú: David Švehlík, Jaroslav Dušek, Marika Šoposká, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková

Úsmevy smutných mužov je celovečerný film podľa rovnomenného knižného bestselleru Josefa Formánka. Miestami vtipný, miestami smutný. Svoju tragikomédiu „o chľaste, vôli a vesmíre“ rozpráva úspešný spisovateľ, ktorý k práci aj k rozprávaniu sa s inými ľuďmi potrebuje najskôr len pohárik a neskôr aj celú fľašu. V liečebni sa potom Josef stretáva s ďalšími osudmi tých, ktorí sú, či donedávna boli, v pití alkoholu ozajstnými majstrami. A vznikajú tú priateľstva a situácie, ktoré v obyčajnom živote ani nie sú možné. Úsmevy smutných mužov priblížia príbehy úspešných chlapov, ktorí sa cez dno fľaše dostali na samotné dno života.

23. november 2018, 17.00 hod.

Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla (Mimia a Líza: Záhada vianočného svetla)

Scenár: Katarína Kerekešová, Ivana Śebestová, Katarína Moláková, Anna Vášová  •  Hudba:Lucia Chuťková Džubáková  •  Animátor: Ivana Šebestová, Matej Mazák, Martina Chwistková, Lina Šuková  •  Réžia: Katarína Kerekešová, Ivana Śebestová  •  Dabbing: Ema Mercová, Grétka Fedora Homzová, Táňa Radeva, Vladimír Kobielsky, Matej Landl, Henrieta Jančišinová – Kolláriková, František Kovár, Oľga Belešová, Ivo Gogál, Eva Matejková

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť. Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. 

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM