Zlatica Gregorová Rôzne

Víkend je už za rohom: Naplánujte si s nami zábavné aktivity

V Šali sa bude konať hneď niekoľko podujatí. Budú naplnené súťažami, hrami aj športom. Môžete ísť aj do kina, alebo na výstavu.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je už za rohom: Naplánujte si s nami zábavné aktivity
Foto: Zlatica Gregorová

Ďalšie júnové voľno je pred nami. Ak ešte neviete, ako ho prežiť a využiť čo najlepšie, pomôžeme vám s výberom. Zozbierali sme pre vás niekoľko špeciálnych tipov.

KULTÚRA & ZÁBAVA

17. 6. 2017 09.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 Dom ľudového bývania, Šaľa

Prejavy hmotnej ľudovej kultúry Slovákov žijúcich v Maďarsku

V priestoroch Domu ľudového bývania si môžete pozrieť pestrú výstavu z predmetov a dekorácií, ktoré pochádzajú zo Slovenského pamiatkového domu Orosláň – partnerského mesta Šale. Výstava potrvá do 24.6. 2017.

18. 6. 2017 10.00 – 19.00 hod. Šaľa, futbalový štadión

Šala Maxifestík 2017

V nedeľu môžete zažiť celodennú zábavu s červíkom Maxim, DS Materinky, Bal=onová šou, Sranda banda show, Mr. Bubble, Lolo a Piškót, Miro Jaroš, Crazy ChiChi and Friends, mobilné planetárium, nafukovacie atrakcie, šport zóna, súťaže per deti, vystúpenie detských interpretov.

Nedeľa, 18. 6. 2017 19.00

Reprezentačný program – LÚČNICA

Je výberom najúspešnejších programov a reprezentuje najcharakteris­tickejšie folklórne oblasti Slovenska. Dramaturgia je uspôsobená tak, že zachytáva rozmanité umelecké prejavy bohatej ľudovej tradície v tanci, v hudbe a kroji, od jemných ženských tancov cez hravé a vtipné, až po temperamentné párové a virtuózne mužské tance. Choreografia a réžia: Prof. Štefan Nosáľ, Návrhy kostýmov: Šarlota Kiššová, Dagmar Roháčová. ÚČINKUJÚ:45 členný tanečný súbor, 14 členný orchester, 5 členná spevácka skupina V programe vystúpia: Šarišská polka, hudba: Svetozár Stračina gallery-icon, Vyhadzovaná – choreografia:Pavol Bútor a.h., hudba: Miroslav Šmíd gallery-icon, Cepíkový – hudba: Svetozár Stračina gallery-icon, Vitaj jar.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

Sobota, 17. 6. 2017 20.00

Pobrežná hliadka(Baywatch)

Dobré buchty potrebujú riadny pekáč. Réžia: Seth Gordon  •  Scenár: Damian Shannon, Mark Swift  •  Kamera: Eric Steelberg. Hudba:Christopher Lennertz  •  Hrajú: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, David Hasselhoff, Pamela Anderson Červené plavky a plavák rovnakej farby, telo samý sval a šľacha. Pobrežná hliadka sa stala fenoménom a jedným z najúspešnejších seriálov v televíznej histórii. Pôvodný Mitch Buchannon je už síce dávno v dôchodku, ale to neznamená, že by ľudia nepotrebovali byť aj naďalej vyťahovaní z vody. Ale pretože sa réžie filmového remaku ujal tvorca Šéfov na zabitie Seth Gordon, bolo od začiatku jasné, že tvorcovia nebudú chcieť druhýkrát vstúpiť do toho istého oceánu. Asi vás to prekvapí, ale nová Pobrežná hliadka je priama, akčná komédia, v ktorej nie sú svätí ani utopenci.

Sobota, 17. 6. 2017 17.30

Autá 3(Cars 3)

Od tejto chvíle sa všetko mení. Hrajú: Owen Wilson, Larry The Cable Guy, Bonnie Hunt, Cheech Marin Legendárny Blesk McQueen z ničoho nič zistí, že ho nová generácia závodných áut poslala mimo závodnú dráhu, ktorú nadovšetko miluje. Naspäť do hry mu môže pomôcť iba mladá automechanička Cruz Ramirezová, ktorá však sama pomýšľa na víťazstvo a inšpiráciu od Doktora Hudsona Horneta. Slávny závodník s číslom 95 musí v Zlatom pieste všetkým dokázať, že nepatrí do starého železa.

Vstupné: 4 eurá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM