Zlatica Gregorová Rôzne

Víkend je na dosah: Ponúkame naše redakčné tipy na jeho strávenie

Počas týchto dní zažijete v Šali minimálne tri veľké podujatia, ktoré sa oplatí navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je na dosah: Ponúkame naše redakčné tipy na jeho strávenie
Foto: Zlatica Gregorová

KULTÚRA & ZÁBAVA

20.5. 2017 9.30 hod. Dom ľudového bývania Šaľa

Noc múzeí a galérií

Počas osláv ku Medzinárodnému dňu múzeí pracovníci Ponitrianskeho múzea v Nitre a Domčeka ľudového bývania v Šali nachystali bohatý program pre svojich návštevníkov. Od 12.00 – 15.00 hod . A od 16.00 – 23.00 hod. sa môžete zúčastniť prehliadky expozície spolu s výstavou obrazov Gabriela Szentiványiho. Od 17.00.- 18.30 hod. zažijete interpretáciu rôznych hudobných žánrov v podaní Gabriela Slávika a Martina Krajmera – akordeón a gitara, bicie. Vstup je voľný.

19. – 20.5. 2017 parkovisko pri Tescu Šaľa

Večianske slávnosti

21.5. 2017

Hodová slávnosť

Počas troch dní sa zabavíte pri vystúpeniach detí z materských a základných škôl, šalianskych speváckych, folklórnych a tanečných zoskupení a taktiež s rock, pop spevákmi a skupinami zo slovenskej hudobnej scény. Program sa každý deň začne o 15.00 hod. a potrvá do skorých ranných hodín. Detailné informácie nájdete TU.

ŠPORT

20.5. 2017 18.00 hod. Šaľa

Hádzanárska extraliga mužov

PLAY OFF Šaľa – Tatran Prešov

21.5. 2017 17.00 hod. Neded

III. futbalová liga

FC Neded – FC Slovan Duslo Šaľa

KINOTIPY KINA ŠAĽA

Sobota, 20. 5 – 21.5. 2017 20.00 hod.

Votrelec: Covenant(Alien: Covenant)

Réžia: Ridley Scott  •  Scenár: John Logan  •  Hrajú: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, Noomi Rapace, Guy Pearce, James Franco, Demian Bichir, Billy Crudup, Amy Seimetz, Jussie Smollett, Carmen Ejogo, Callie Hernandez, Alexander England, Goran D. Kleut Ridley Scott sa vracia do vesmíru, ktorý stvoril vo svojej kultovej sérii Votrelec. Votrelec: Covenant je novou kapitolou, v ktorej posádka vesmírnej lode Covenant smeruje na vzdialenú planétu na druhej strane galaxie, ktorá sa zdá byť neobjaveným rajom. V skutočnosti ale skrýva nebezpečenstvo, ktoré si nikto z členov posádky nedokázal predstaviť…

Sobota, 20. 5 – 21.5. 2017 16.00 hod.

Malý veľký hrdina oceánu.

Réžia: Julio Soto Gurpide. Malá chobotnička Deep je všetko, len nie záchranca. Neposedný, tvrdohlavý, zvedavý, všetko ale naozaj všetko si chce vyskúšať. Morský čert Evo síce ohromuje svojimi ostrými zubami, povesť hlbinného netvora mu, ale kazí fakt, že je dobrosrdečný, pomerne nemotorný a má tak trochu dlhé vedenie. Kreveta Alica je zase opatrná až neurotická a sníva, že raz bude tancovať a spievať. A dravá muréna Maura? Tú trápi, že je osamelá. Ono…je ťažké mať kamarátov, keď ich chcete zjesť ????

Nedeľa, 21. 5. 2017 17.30 hod.

Rýchlo a Zbesilo 8(The Fate of the Furious)

Rodina sa rozpadla! Réžia: F. Gary Gray  •  Kamera: Stephen F. Windon  •  Hrajú: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black, Kristofer Hivju, Eva Mendes, Jordana Brewster, Marko Caka, Scott Eastwood, Branislav R. Tatalovic, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren Dominic Toretto (Vin Diesel) opäť exceluje. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmi, alebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria. Rýchlo a zbesilo 8 rozhodne nepôjde na neutrál! Naopak, k absolútnej dokonalosti „vytuningovanú“ siedmu časť, ktorá mimochodom patrí medzi rekordmanov v rýchlosti prekročenia miliardovej tržby, jej tvorcovia ešte vylepšili.

Vstupné: 4 eurá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM