Zlatica Gregorová Rôzne

Váš názor je dôležitý: Spokojnosť so životom v meste vyjadríte cez dotazník

Po roku opäť prichádza čas vyjadriť sa. Obyvatelia mesta i Veče môžu povedať radnici, čo ich teší a trápi v rôznych oblastiach života.

Ilustračný obrázok k článku Váš názor je dôležitý: Spokojnosť so životom v meste vyjadríte cez dotazník
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto pred nedávnom zverejnilo dotazníky, ktoré môže verejnosť vyplniť. Ktokoľvek, kto býva v našom meste, môže uviesť názory na kultúru, služby, bývanie aj životné prostredie. Všetky témy sú súčasťou Prieskumu názorov, spokojnosti a potrieb obyvateľov za rok 2019.

Online i osobne

Aj tentoraz vyjadrenia občanov poslúžia ako podklady pre potreby vyhodnotenia plnenia aktivít Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na obdobie 2015–2020. Radnica na sala.sk zverejnila online dotazníky, ktoré môžete ľahko vyplniť v pohodlí domova.

Potom ich možno osobne odovzdať na odd. prvého kontaktu v Mestskom úrade v Šali, Námestie Sv. Trojice 7 alebo zaslať elektronicky na mesto@sala.sk do 31. marca 2020.

Životné prostredie

Prvý dotazník sa týka životného prostredia. Radnici, po jeho vyplnení, pomôžete zistiť, ako obyvatelia vnímajú okolie v meste. V otázkach môžete uviesť, akú dopravu najviac využívate, i koľko máte doma áut. Ďalej možno uviesť odpovede na separovanie odpadu vo vašej domácnosti a aké prednosti alebo nedostatky má mesto Šaľa v tejto oblasti.

Kultúra je dôležitou súčasťou našej spoločnosti. V dedinách i mestách sa počas roka koná mnoho podujatí, ktoré spríjemňujú bežný život ľudí. Aj v Šali je mnoho umelcov, ktorí tešia svojou tvorbou. Druhým dotazníkom môžete vyjadriť, ako ste spokojní s touto oblasťou v našom meste. Zodpoviete, aké podujatia uprednostňujete i to, či vyhľadávate tie pod holým nebom alebo v interiéri. Radnici dáte najavo svoj názor aj tým, že uvediete, čo sa vám vlani spomedzi kultúrnych aktivít páčilo a čo nie.

Služby a bývanie

Ďalší dotazník sa zaoberá službami. Tu sa môžete vyjadriť napr. k vzdelávaniu, zdravotníctvu, ponuke obchodným služieb, bezpečnosti či doprave. Ďalej môžete uviesť názor na to, akým zariadením v meste by ste sa pochválili návštevníkovi a naopak, kam by ste ho vôbec nezaviedli.

V poslednom dotazníku Bývanie a život v meste možno uviesť názory na spokojnosť či nespokojnosť so Šaľou, ako miestom pre život a bývanie. Radnici pomôžete i tým, že zhodnotíte kvalitu bývania, škôl, práce, dopravy bezpečnosti a pod. Súčasťou tejto oblasti sú aj otázky o výhodách a nevýhodách bývania v našom meste, ktoré môžete zodpovedať.

Online dotazníky

ONLINE DOTAZNÍK ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

ONLINE DOTAZNÍK KULTÚRNY ŽIVOT

ONLINE DOTAZNÍK SLUŽBY

ONLINE DOTAZNÍK BÝVANIE A ŽIVOT V MESTE

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM