Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali vyrastie obchodné centrum: Dokončia ho možno už na jeseň tohto roka

V meste plánujú vybudovanie ďalšieho centra s obchodnými prevádzkami. Bude na priestranstve ul. SNP.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vyrastie obchodné centrum: Dokončia ho možno už na jeseň tohto roka
Foto: Zlatica Gregorová

Majiteľom pozemku je súkromná firma. Tá po oznámení stavby na Stavebnom úrade Šaľa dostala od úradníkov kladné stanovisko. Na chvíľu ostalo ticho kvôli pripomienkovaniu občanov a my sme pre vás zisťovali, ako sa vec vyvíja v týchto dňoch.

Projekt z roku 2014

Oslovili sme autora projektu, Imricha Pleidela zo šalianskej architektonickej kancelárie, v akom štádiu sa plánovaná výstavba nachádza.„Archi­tektonický návrh obchodného centra na mieste nefunkčných a zdevastovaných budov v bývalom areáli chemickej priemyslovky sme vypracovali ešte v roku 2014. Následne v rokoch 2014–16 sme vypracovali v súlade s územným plánom mesta Šaľa dokumentáciu pre územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Vydanie územného rozhodnutia dlho blokovala skupina občanov, ktorí v zastúpení viacerými advokátskymi kanceláriami podávali rôzne vykonštruované námietky,“ hovorí architekt.

Obchodné centrum by mohlo stáť už v tomto roku

Ako ďalej dodáva architekt Imrich Pleidel: „Územné rozhodnutie na stavbu sa investorovi podarilo získať až po približne 2 rokoch, keď sa už dokončovalo obdobné obchodné zariadenie vo Veči. Momentálne je stavba v štádiu podania na stavebné konanie. Očakávame, že jeho priebeh bude už hladký a bude sa môcť čoskoro začať s výstavbou obchodného centra tak, aby mohlo byť otvorené ku koncu tohto roka. Je riešené vo vysokom architektonickom štandarde a preto verím, že prinesie obyvateľom mesta a okolia nielen výbornú ponuku značkových predajní a služieb, ale prispeje aj k celkovej kultivácii prostredia v tejto časti mesta,“ uzatvára autor projektu.

Šaľanom tak pribudne ďalšia možnosť nakupovania v ich meste. A to podľa predpokladov ešte v tomto roku.

V Šali vyrastie obchodné centrum: Dokončia ho možno už na jeseň
4
Galéria
Zdroj: Pleidel Architekti s r. o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM