Zlatica Gregorová Hádzaná

V Šali už trénujú reprezentantky: Potešia sa podpore domáceho publika, FOTO

O pár dní v našom meste odštartuje 1. fáza kvalifikácie o postup na MS 2019. Ženská hádzanárska reprezentácia si zahrá s tromi súpermi.

Ilustračný obrázok k článku V Šali už trénujú reprezentantky: Potešia sa podpore domáceho publika, FOTO
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V mestskej športovej hale v Šali sa od 30. novembra do 2. decembra 2018 uskutoční príprava o postup na MS 2019. Hráčky aj tréner Ján Packa už začali s prípravou. Pri tejto príležitosti v pondelok 19. novembra 2018 usporiadali mediálny brífing. Po ňom nasledoval tréning hráčok a tvrdá príprava na kvalifikáciu. Reprezentačný tréner porozprával o družstve i o tom, čo hráčky čaká.

Aj Šalianky

Večer nám pribudnú dve hráčky Simona Szarková a Réka Bíziková. Problémy mám ešte s Táňou Fiľkovou -Trehubovou, lebo ona prvý týždeň nemôže prísť, pretože sa jej nemá kto starať o dieťa, má opateru až druhý týždeň, čo tiež nie je ideálne, ale všetky ostatné hráčky sú tu,“ informoval tréner Slovenskej reprezentácie Ján Packa. V tíme sú aj dve Šalianky Katarína Pócsiková a Jasmína Vargová. O pár dní sa hráčky zúčastnia tiež tradičného turnaja O štít mesta Cheb.

Čaká ich Cheb

V súvislosti s prípravou na chebský turnaj aj kvalifikáciu tréner Ján Packa povedal: „Budeme sa venovať hlavne technike, taktike, obrane, útoku, streľbe, takže týmto atribútom, niečo sme začali na sústredení, v niečom budeme pokračovať a ten druhý týždeň to budeme zdokonaľovať. Myslím si, že v Chebe bude veľmi dobrý turnaj.“ Ján Packa je rád, že ich pozvali po piatich rokoch a že opäť nadviažu na tradíciu, keď naša krajina súťažila na tomto turnaji. Tréner tvrdí, že tam budú kvalitní súperi a chce dať šancu všetkým hráčkam.

Podľa slov trénera reprezentácie je dôležité, aby dievčatá hrali kreatívne a využívali kombinačný systém. A vyzdvihol i to, že je pozitívne, ak hráčky majú skúsenosti s hosťovaním v zahraničí. Vyžrebovanie turnaja nepovažuje za príliš šťastné, keďže v začiatku ich čaká ťažký súper Ukrajina a ani netuší, ktoré hráčky do Šale prídu.

Aplauz Šaľanov

Optimizmom však Ján Packa nešetrí a verí v dobré výsledky i obrovskú podporu domáceho publika. „Hráme doma. Verím, že šalianska hala bude plná, zažil som to, keď som tu trénoval. Verím, že diváci nás prídu podporiť. Šalianski diváci sú žičliví a verím, že dievčatá im pripravia dobrý zážitok,“ priblížil reprezentačný tréner.

1. fáza kvalifikácie o postup na MS 2019

30. 11. 2018 o 18.00 hod. Slovensko – Ukrajina

01. 12. 2018 o 18.00 hod. Slovensko – Izrael

02. 12. 2018 o 18.00 hod. Slovensko – Kosovo

V Šali už trénujú reprezentantky: Potešia sa podpore domáceho publika, FOTO
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM