Zlatica Gregorová Šport

V Šali sa stretnú najsilnejší muži Európy: Lákadlom ťahanie autobusu!

Už o pár dní sa v našom meste odohrá zaujímavá športová akcia. Svoje sily si zmerajú muži. A to rovno v Európskom pohári V4.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa stretnú najsilnejší muži Európy: Lákadlom ťahanie autobusu!
Zdroj: TASR

Medzinárodnú súťaž dvojíc mužov organizuje Strongman Šaľa Mário Fuska. Podujatie podporuje i Mesto Šaľa. Zastúpenie súťažiacich bude medzinárodné. „Zúčastnia sa ho poľskí strongmani Józef Tamaszewski, Maciej Krzykala, slovenské zastúpenie bude tvoriť Ľubomír Griglak, Frantisek Piros, Peter Rekenai a Mário Fuska. Maďarské zastúpenie bude tvoriť Jani Sebestyen, Molnar Zsolt,“ uviedol organizátor podujatia Mário Fuska.

Potvrdenie českého zastúpenia : Honza Šleis, Jiří Dejmal, Radek Paták a Jiří Žaloudek

Akcia sa bude konať 15. júla 2018 od 15.00 hod. v šalianskom amfiteátri. Ako uvádza organizátor podujatia, spomedzi disciplín nebudú chýbať ani tieto:

Súťažné disciplíny

prevracanie 600 kilovej pneumatiky

mŕtvy ťah – dvíhanie osobného vozidla

vykladanie betónových gúľ (130 – 180 kg)

dvíhanie klady s hmotnosťou 130 – 170 kg

Super Yoke 450 kg nesenie (bremena na pleciach)

ťahanie autobusu

Atrakciou súťaže bude aj pokus o ťahanie autobusu s pomocou divákov a dvíhanie najťažšej činky – jednoručky.

Divácka súťaž

Usporiadatelia sa postarali aj o súťaž, určenú divákom. Vyhrá ten, kto najdlhšie udrží vedro plné farby a jednoručnú činku. Sprevádzať akciou bude raper Majself.

Európsky pohár

A čo o súťaži prezradil Strongman Mário Fuska?: „Prvé tri ročníky, sa viedli v nádychu individuálneho súťaženia jednotlivcov (silných mužov a žien) s názvom Strongman & Strongwoman. Podľa zúčastnených športovcov, ako aj ohlasov verejnosti sme mali úspech, za čo som nesmierne rád. Ale každá zmena je dobrá, preto som sa rozhodol, že tento rok usporiadam Európsky pohár a aby toho nebolo málo, pripojíme aj pokus o dva národné rekordy.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM