Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali rozšíria vozový park: Úradníkom čoskoro pribudne elektromobil

Väčšina štátnych, verejných inštitúcií či firiem má dopravný prostriedok, ktorý je možné využívať podľa potrieb. V našom meste ním ušetria prírodu.

Ilustračný obrázok k článku V Šali rozšíria vozový park: Úradníkom čoskoro pribudne elektromobil
Zdroj: TASR

Zamestnanci tak nemusia na výjazdy cestovať svojim autom, ale nasadnú do firemného. Aj do autoparku šalianskej radnice pribudne nový kúsok. A nepôjde o hocijaké auto.

EKO auto

V súlade s nastaveným ekotrendom v Šali bude mať aj nový referentský automobil elektrický pohon. Vozidlo ,,ktoré bude používané pre potreby úradu, „bude mať základnú sériovú výbavu vrátane nadstavbových požadovaných parametrov. Požadované parametre a vybavenie vozidla sú uvedené ako minimálne požiadavky, ktoré musí uchádzač pri predložení cenovej ponuky spĺňať. Pôjde o nové, nikdy nepoužívané vozidlo 1. triedy kvality,“ uvádza mesto. Okrem toho, že auto dobre poslúži, bude priateľské k životnému prostrediu, keďže pofičí na elektrinu.

Kúpa nového auta bude financovaná z prostriedkov Environmentálneho fondu a z vlastných zdrojov, pričom Mestu Šaľa schválili dotáciu 30 000 eur s povinným 5% spolufinancovaním.

Päťmiestne elektroauto

Mesto už aj vyhlásilo verejnú súťaž na dodávateľa s najlepšou ponukou. Do nej sa prihlásili 4 záujemcovia a to z Galanty, Nových Zámkov, Bardejova a Bratislavy. Dodávateľom 5 – miestneho osobného motorového vozidla – elektromobilu Nissan Leaf pre mestské potreby bude víťazná bratislavská firma, ktorá auto ponúkla za sumu 31 500 eur s DPH.

Časť zaplatia

„Vzhľadom na výšku ceny vozidla, ktorá vzišla z verejného obstarávania, bude dotácia čerpaná vo výške 29 925 eur a spolufinancovanie mesta 1575 eur. Predpokladaný termín dodania vozidla je január 2019,“ informuje Mesto Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM