Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali pribudol ďalší oplotený výbeh: Majitelia psov počin mesta vítajú, FOTO

S chovom zvierat na dedinách je to jednoduché. O niečo zložitejšie to majú ľudia v byte, ktorí bez chlpatých miláčkov nedokážu žiť.

Ilustračný obrázok k článku V Šali pribudol ďalší oplotený výbeh: Majitelia psov počin mesta vítajú, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali jej občania obývajú rodinné domy aj bytovky. A práve pre posledne menovaných a ich zvieratá radnica dala vybudovať venčovisko pre psy.

Pilotný areál

Prvým miestom, kde sa chlpáči v našom meste voľne pohybujú bez vodidla, je ulica Novomeského. V oplotenom areáli sa stretávajú majitelia aj psy a majú tam dokonalý pokoj. Môžu sa spolu vyblázniť aj sa niečomu priučiť. Na trávnatom povrchu si môžu posedieť v tieni stromov.

Aj na Okružnej

Dobrý nápad sa ujal a tak sa radnica pustila do ďalšieho projektu a to potešiť psíčkarov na Okružnej ulici. Po ohradenej ploche neďaleko detského ihriska, v chládku stromov, sa už veselo preháňajú štvornohí miláčikovia. V čase našej návštevy tam práve boli dva psíky, ktoré si vychutnávali svoj nový areál.

Ich majitelia vyjadrili veľkú radosť nad tým, že tu môžu tráviť čas. Ako nám povedala pani venčiaca svojho psíka: „Chodievajú sem ľudia doobeda aj poobede. Naozaj sa tešíme, že máme takéto miesto, kde môžeme vybehnúť.“

Novú plochu už teda občania môžu využívať. Na psie exkrementy majú určený smetný kôš, ktorý je pár metrov od oploteného výbehu pre psov. Treba v ňom však dodržiavať určité zásady.

Podľa poriadku

„V tomto areáli platí prevádzkový poriadok. Vstup do výbehu je časovo neobmedzený a tak si štvornohí miláčikovia môžu užiť voľný pohyb na tejto trávnatej ploche. Súčasťou tohto výbehu sú aj lavičky pre psích majiteľov a ešte tam pribudnú odpadkové nádoby. Do týchto nádob je potom potrebné vhadzovať psie exkrementy,“ uviedla na sala. sk. hovorkyňa Mestského úradu Dajana Hanesová.

V Šali pribudlo venčovisko: Majitelia počin mesta vítajú, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM