Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali pribudne pamätník: Postavia ho nenarodeným deťom

Aj v našom meste by mal pribudnúť pamätník, ktorý bude venovaný všetkým nenarodeným deťom. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Šali pribudne pamätník: Postavia ho nenarodeným deťom
Foto: Zlatica Gregorová

Na viacerých cintorínoch po celom Slovensku je aspoň jeden Pamätník nenarodeným deťom. Jeden by mal byť aj v areáli kostolnej záhrady v Šali.

Predložili návrh

O jeho umiestnenie požiadala Katolícka jednota Slovenska naše mesto. „Katolícka Jednota Slovenska požiadala mesto o povolenie o umiestnenie pamätníka v kostolnej záhrade, ktorá je vo vlastníctve Rímsko-katolíckej cirkvi, ale toho času je v správe mesta. Katolícka Jednota so žiadosťou predložila situačný výkres a výkres pamätníka. Komisia posudzovala situačné umiestnenie pamätníka v kostolnej záhrade,“ uvádza rokovacia zápisnica Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri MsZ v Šali z októbra tohto roka.

Bude pri kostole

K tejto téme sa rozprúdila diskusia členov komisie. Faktom totiž je, že tieto pamätníky bývajú súčasťou cintorínov. Pri nich môže ktokoľvek postáť alebo priniesť kyticu, či zapáliť sviečku. Siedmi členovia komisie z deviatich však nakoniec s predloženým návrhom súhlasili. Pamätník nenarodeným deťom by mal byť umiestnený v areáli kostolnej záhrady. Šaľa sa tak zaradí medzi mestá a obce s nevšedným pamätným miestom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM