Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali opravia teplovod: Začalo sa stavebné konanie

Teplo v mestách i obciach je zabezpečované pomocou teplovodov. Tie ústia do kotolní. Niektoré z nich využívajú biomasu.

Ilustračný obrázok k článku V Šali opravia teplovod: Začalo sa stavebné konanie
Zdroj: TASR

Jednou z nich je kotolňa na ulici Pázmáňa č. 24. Pred niekoľkými rokmi bola zrekonštruovaná jej technologická časť. Výsledkom bolo, že sa v nej môže spaľovať biomasa. Moderný výraz pre odpad biologického pôvodu, ako sú napr. rastliny, drevo a pod. Ten sa po spracovaní stáva dobrým zdrojom pri využití tepelnej energie.

Zvýšenie efektívnosti vykurovania

Prirodzenou súčasťou častého využívania akejkoľvek veci je opotrebovanie. Tak je to i v prípade rôznych častí teplovodu. Šalianskej spoločnosti teraz po viacerých rokoch vzniká nutnosť jeho opravy. Ten je súčasťou kotolne na biomasu. Mesto práve v týchto dňoch zverejnilo oznam o začatí stavebného konania, z dôvodu Rekonštrukcie teplovodu – Riešenia havarijného stavu a zvyšovanie efektívnosti vykurovania – Pázmáňa 24.

950m kanálov

Predmetný objekt, ktorého sa rekonštrukcia bude dotýkať obsahuje „Stavebné úpravy vonkajších rozvodov a vstupov ÚK a TÚV do objektov na okruhu biomasovej kotolne „Pázmáňa 24“, nahradí sa terajšie oceľové potrubie za nové sieťované polyetylénové PE-Xa predizolované potrubie s EVOH kyslíkovou bariérou a nové oceľové predizolované potrubia, celková dĺžka rekonštruovaných teplovodných kanálov je cca 950 m,“ informuje mestský web, sala.sk.

Každý z účastníkov stavebného konania má teraz možnosť nahliadnuť do podkladov, súvisiacich s plánovanou opravou teplovodu. Môžete tak urobiť počas pracovných dní od 8.00 – 15.00, v stredu od 8.00 – 16.30 hod. a v piatok od 8.00 – 14.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM