Zlatica Gregorová Šport

V Šali kývli na ponuku Slovenského hokejového zväzu: Pribudne tu športové centrum?

Na prvom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali sa poslanci zaoberali i návrhom na výstavbu nového multifunkčného športového centra.

Ilustračný obrázok k článku V Šali kývli na ponuku Slovenského hokejového zväzu: Pribudne tu športové centrum?
Foto: Zlatica Gregorová

Atraktívna ponuka prišla od Slovenského zväzu ľadového hokeja. Súvisí s ňou však i niekoľko podmienok. Pred nedávnom dostali viaceré samosprávy ponuky na zlepšenie športového vyžitia mládeže v mestách a obciach priamo od zástupcov Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Jeho súčasťou by bola i ľadová plocha. Ponuky dostali predstavitelia 156 miest a obcí od západu až po východ našej republiky.

Vedenie mesta prijalo ponuku SZĽH

Hneď, ako si šalianski poslanci MsZ zasadli na svoje stoličky, padla otázka na primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického k plánovanej výstavbe nového multifunkčného športového centra. Ako skonštatoval, otázkou moderného športoviska v meste sa vážne zaoberajú. Podľa slov primátora, do 15. februára 2017 podajú žiadosť o výstavbu športoviska s ľadovou plochou. Je už i konkrétna predstava, na akom mieste by mohla stáť.

Súčasťou bude i ľadová plocha

Podľa informácií SZĽH, ktoré zverejnilo informácie na svojej webovej stránke, by prevádzkovateľom hál bol samotný hokejový zväz a ten by si pozemok s vystaveným športoviskom prenajímal od obce, či mesta za 1 euro na dobu 40 rokov. K svojej ponuke SZĽH pribalil i pár podmienok. Tie musia samosprávy splniť, ak sa chcú o športovisko uchádzať. Okrem iných musí mesto disponovať plochou s rozmermi 76 × 56 m a počítať s celoročnou prevádzkou. Ľadová plocha má mať rozmery 20 × 40 m a mala by byť v blízkosti základných škôl, prípadne byť súčasťou už existujúceho športového areálu.

Ponukou sa už zaoberala i Komisia pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu. Jej členovia vyberali najvhodnejšie miesta pre budúce športovisko s ľadovou plochou. Do ich výberu sa dostala Základná škola J. Hollého vo Veči a Základná škola J. Hronského na ul. Krátkej v Šali. Ostáva už len dúfať, že mesto Šaľa bude medzi prvými desiatimi mestami, kde v tomto roku pribudne nové športové centrum pre deti a mládež.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM