Zlatica Gregorová Rôzne

V parku už bývajú aj štvornohé zvieratká: Sú nimi sympatické poníky

Park pri šalianskej nemocnici ožíva čoraz viac. Vzniká tu oddychová zóna určená na relax.

Ilustračný obrázok k článku V parku už bývajú aj štvornohé zvieratká: Sú nimi sympatické poníky
Foto: Zlatica Gregorová

Plánom mesta bolo okrem jeho prvotného skrášlenia a sústavnej starostlivosti o zeleň v ňom vybudovať viacúčelové ihrisko pre deti a mládež a neskôr aj mini zoo. Ihrisko s kolotočmi, šmýkačkami, hojdačku využívajú detičky so svojimi rodičmi najmä za slnečných teplých dní. Vtedy je možnosť posedieť si na drevených laviciach, ktoré boli do parku nedávno osadené.

Relaxačné miesto s množstvom zelene

Podľa našich zistení, deti si už stihli obľúbiť i poslednú novinku – megaobrázok, ktorý poslúži ako zábavný rám, ak si chcete napríklad zhotoviť veselú fotografiu. Začiatkom jari do parku pribudli živí obyvatelia. Tie prvé – sliepky si už na pobyt v Babičkinom dvore pomaly zvykajú. Len nedávno sa dvor rozrástol o ďalších obyvateľov. Sú nimi rozkošné poníky. Viac o nich nám povedala referentka životného prostredia MsÚ Šaľa, Gabriela Braníková.

Babičkin dvor už aj s poníkmi

„Dva poníky sme doviezli z ranča v Svätoplukove. Jeden poník má meno Maťo a ten druhý sa volá Roland. Chceme tu vytvoriť tradičný dvor, preto sme ho i nazvali Babičkin dvor.“ Na otázku, či ešte pribudnú ďalšie zvieratká nám referentka odpovedala: „Uvažujeme nad kozičkami, možno ovečkou alebo somárikom. Musíme všetko dobre zvážiť, predsa len dvor sa nachádza v centre mesta.“

V parku už bývajú aj štvornohé zvieratká: Sú nimi sympatické poníky
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM