Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku získali dotácie: Postavia hasičskú prístavbu a opravia šatňu

Každá samospráva si začiatkom roka určí, čo bude najbližšie obdobie prioritou. Na rekonštrukcie objektov využívajú aj financie z ministerských výziev.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku získali dotácie: Postavia hasičskú prístavbu a opravia šatňu
Foto: Zlatica Gregorová

Močenku sa nedávno podarilo získať dotácie hneď pre dva subjekty. Jedna sa týka miestnych hasičov a tá druhá zase športu – futbalistov.

Pristavia garáž

Približne pred rokom sa obec pokúsila zapojiť do projektu s názvom "Technické zhodnotenie hasičskej zbrojnice v obci Močenok“ v rámci zverejnenej výzvy č. VII. Prezídium Hasičského a záchranného zboru 2017. Aktuálne je už dotácia schválená a tak tu môžu počítať s ministerským príspevkom. Ako informuje obec: „Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky schválilo našej obci dotáciu vo výške 30 000 eur. Predmetom projektu je prístavba garáže pre hasičskú techniku a zásahové vozidlo.“

Celkové náklady na projekt sú vo výške 34 868,05 eur. Do celkovej sumy bude teda nutné prispieť aj čiastkou z obecného rozpočtu a to vo výške 4868,05 eur. Kompetentní by chceli potrebné práce uskutočniť ešte v tomto roku.

Druhá dotácia je výsledkom tohtoročnej žiadosti obce Močenok s projektom Rekonštrukcia a výstavba zázemia futbalových štadiónov. Výzvu zverejnil Slovenský futbalový zväz v minulom roku. I teraz ide o ministerskú dotáciu, ktorú kompetentní chceli využiť na opravu strechy šatne na futbalovom štadióne.

Zateplia šatňu

Ako obec informuje, „predmetom projektu bolo zateplenie obvodového plášťa a výmena strešnej krytiny na budove šatne, ktorá slúži ako sociálne zázemie pre hráčov klubu. Celkové náklady na projekt predstavujú sumu 43 167,40 eur.“

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky schválilo Močenku prikleplo finančný príspevok 15 000 eur. Doplatok do potrebného kapitálu doloží samotná obec z vlastného rozpočtu. Pôjde o sumu 28 167,4 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM