Zlatica Gregorová Rôzne Správy

V meste ponúkajú vianočné stromčeky: Aký druh uprednostníte VY?

Už počas budúceho týždňa zasadneme k slávnostne prestretému stolu. Nemôže chýbať ani vianočný stromček. Poradíme vám s jeho výberom.

Ilustračný obrázok k článku V meste ponúkajú vianočné stromčeky: Aký druh uprednostníte VY?
Foto: Zlatica Gregorová

Samozrejmosťou, ktorá nemôže počas vianočných sviatkov chýbať, je vianočný stromček. Tie umelé vydržia niekoľko rokov. Kto sa však rozhodne pre živý stromček, má na výber z rôznych druhov. Kde všade v našom okrese ponúkajú ich predaj?

Vo Veči si môžete prísť vybrať na viaceré miesta.

„Ponúkame zákazníkom predovšetkým normandské jedle a smreky. Cenové relácie sú približne od 19,– Eur do 30,–Eur. Záleží na tom, aký vysoký stromček chcete mať. U nás stojí 160 cm 25,– Eur. Máme nižšie i vyššie druhy vianočných stromčekov. Metrový stojí približne 19,– Eur,“ hovorí predajkyňa.

Pri obchodnom dome vo Veči predávajú aj tieto druhy: „Ponúkame jedličky v kvetináčoch, takisto i smreky v kvetináčoch. Vyrezané máme jedličky, smreky, borovice, normandské jedličky ú z Dánska, z plantáží. Ďalšie stromčeky pochádzajú z Írska,“ hovorí predavač vianočných stromčekov.

Vo viacerých obciach okresu Šaľa už majú vypredané. Ako pre náš portál povedala pani zo záhradkárstva v Hornej Kráľovej, tentoraz ponúkali vianočné stromčeky v kvetináčoch. Aktuálne sú už všetky vypredané.

„U nás letí jedľa normandská. Zákazníci začali kupovať stromčeky už začiatkom decembra. Dnes už máme v ponuke len pár kusov. Avšak tieto jedličky vydržia veľmi dlho. Ceny našich stromčekov sú od 19,90 Eur – 32,80Eur. Záleží na výške a hustote ihličia. Výška sa pohybuje od 1,50m do 2m a viac. V močenskej predajni ponúkame okrem živých stromčekov i kompletný vianočný sortiment," dodáva pán Slávik a pridáva i radu, aby Vám stromček dlho vydžal:

„Čím bližšie k zdroju tepla ho umiestnite, tým viac opatery potrebuje. Vhodné sú obľúbené stojany, do ktorých sa priebežne dolieva voda. Tak sa nestane, že stromček rýchlo opadne," dodáva pán Slávik.

Tak neváhajte, čakajú na Vás niekde už len posledné kusy živých symbolov Vianoc. Kúpite ich každý deň až do večerných hodín.

V meste ponúkajú vianočné stromčeky: Aký druh uprednostíte Vy?
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM