Zlatica Gregorová Samospráva

V Kráľovej nad Váhom majú víťaza: Cesty im zreparuje trnavská firma

Ešte pred letom sa kompetentní v blízkej dedine rozhodli dať šancu firme, ktorá opraví miestne komunikácie. Obec vypísala verejnú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku V Kráľovej nad Váhom majú víťaza: Cesty im zreparuje trnavská firma
19
Galéria
Zdroj: TASR

„Rekonštrukcia miestnych komunikácií Kráľová nad Váhom“ je projektom, ktorý zahŕňa opravu troch ulíc. Vynovené bude Péro, Kostolná I. a Kostolná II. Predpokladaná hodnota zákazky bola 224 888,86 eur bez DPH. Obec projekt zafinancuje z vlastného rozpočtu a taktiež prostredníctvom ú­veru.

Štyria uchádzači

Podľa údajov, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie sa do súťaže zapojili štyria uchádzači a to spoločnosť z Bratislavy, Dunajskej Stredy, Nitry a Trnavy. S najideálnejšou ponukou prišla trnavská firma, ktorá práce vykoná za 189 312,98 eur s DPH. Podľa dostupných informácií bude do rekonštrukčných prác patriť rozoberanie zámkovej dlažby, frézovanie, asfaltovanie, znouosadenie dlažby pre peších, osadenie dopravných značiek, montáž stĺpikov a pod.

Zničené cesty

Všetky tri cesty sú sčasti zničené po rozkopávkach pre inžinierske siete a taktiež už aj opotrebované dlhoročným užívaním. Podľa informácií k zákazke sa „v rámci tohto objektu spraví rekonštrukcia samotnej komunikácie, rekonštrukcia chodníka, odvodnenie komunikácie, osadenie trvalého dopravného značenia a spraví sa zatrávnenie nespevných plôch, ktoré sa poškodia počas výstavby.“

V galérii si pozrite prebiehajúcu výstavbu historického ihriska Majk v Šali.

Foto: ilustračné

Výstavba ihriska Majk v plnom prúde: Malí Šaľania sa majú na čo tešiť, FOTO
19
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM