Zlatica Gregorová Samospráva

V Hornej Kráľovej rozdávali dotácie: Miestni futbalisti získali takmer 20-tisíc

So začiatkom roka prichádza na rad, okrem iného, aj rozdeľovanie financií. V Hornej Kráľovej mohli vlani požiadať miestne spolky o finančnú injekciu.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej Kráľovej rozdávali dotácie: Miestni futbalisti získali takmer 20-tisíc
Foto: Zlatica Gregorová

Aj v Hornej Kráľovej mohli vlani požiadať miestne spolky o finančnú injekciu. Zaslané žiadosti mala na pretrase Finančná komisia a následne aj poslanci. Podľa zverejnených informácií z rokovania, na svoje si prišlo šesť združení.

22-tisíc eur

Občianskemu združeniu Zväz zdravotne postihnutých hornokáľovskí poslanci schválili 500 eur, Poľovníckemu združeniu Dubina 500 eur a rovnako aj miestne organizácie (MO Matice slovenskej a MO SČK) po 500 eur. Miestny futbalový klub FK KFC Horná Kráľová získal na dotáciách 19 500 eur. Miestna organizácia (MO Csemadok Horná Kráľová) na rok 2020 vo výške 500 eur. Spolu samospráva rozdala na dotáciách na rok 2020 dokopy 22-tisíc eur.

Veľký rozdiel

Ak by sa vám zdalo, že suma pre futbalový klub je o riadny kus oproti ostatným dotáciám navýšená, zdanie neklame. Opýtali sme sa preto starostu Hornej Kráľovej Emila Rábeka, či sa ostatní žiadatelia necítia ukrivdení a či si miestni futbalisti veľkú sumu na činnosť zaslúžia.

„Samozrejme, že ostatným žiadateľom sa to nepáči. My sa však na to pozeráme dôsledne. Ak vidíte na trávniku denne 50 detí, svedčí to o veľkom záujme o tento šport v našej dedine. Okrem tejto dotácie si totiž naši futbalisti zarobia na svoju činnosť ďaleko viac a to úplne sami,“ upresnil pre náš portál starosta Hornej Kráľovej.

Šikovní futbalisti

I keď miestni futbalisti hrajú V. ligu, podľa starostu sa v dedine veľmi činia. Organizujú rôzne spoločenské podujatia aj pivný festival, takže si takýmto spôsobom prilepšia do klubu tisíckami eur ročne. Ako dodal starosta Emil Rábek: „o náš futbal je veľký záujem. Venujú sa mu deti, mládežníci aj dospelí.“ Vysoké dotácie sú tak podľa starostu zaslúžené..

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM