Zlatica Gregorová Hádzaná

Úspech reprezentácie: Slovenskí hádzanári zdolali Holandsko, VIDEO

Hádzanári SR zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom zápase v Šali nad Holanďanmi. Zverenci Heineho Ernsta Jensena viedli po prvom polčase o dva góly, v druhom si náskok postrážili.

Zdroj: Dnes24.sk

Vyrovnaný začiatok

Zápas v Mestskej športovej hale v Šali začal vyrovnane, skóre otvoril domáci Urban, ktorý premenil sedmičku. Holanďania sa dokázali držať na dostrel. V rovnakom duchu sa niesol celý prvý polčas, ani jeden z tímov si nevypracoval výraznejší odstup. Slováci napokon odchádzali do polčasovej prestávky s dvojgólovým náskokom 15:13.

S náskokom

V úvode druhého dejstva Holanďania vyrovnali, ale Slováci mali ďalší priebeh stretnutia pod kontrolou. Vypracovali si opäť náskok o dva góly, súperovi nedovolili výraznejšie zdramatizovať zápas a triumfovali 29:27.

Slovensko – Holandsko 29:27(15:13)

Strelci SR: Straňovský 8, T. Urban 7, L. Urban 6, M. Mikita, Krok, Volentics po 2, Hruščák a Petro po 1

Povedali po zápase

Radoslav Antl, asistent trénera SR: „Chlapci hrali so srdiečkom celkom peknú hádzanú. Holanďania sú veľmi kvalitný súper, bolo vidieť, že boli zohratejší, pretože už absolvovali jeden trojdňový turnaj. Nám sa trochu zasekávala spolupráca, myslím si, že rozhodli obrana, brankár a protiútoky.“

Andrej Petro, pivot SR: „Môj výkon som si predstavoval trochu lepšie, ale zvíťazili sme. Ľuďom sa to muselo páčiť, padlo veľa gólov, hralo sa rýchlo a aktívne, takže som spokojný.“

Slovenskí hádzanári zdolali Holandsko
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM