Zlatica Gregorová Samospráva

Tešedíkovčanom vyrástli nové byty: Samospráva na ich kúpu získala úver

Aj v Šali sa tento rok dobudujú mestské bytovky. Po ich dostavbe ich mesto plánuje odkúpiť.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovčanom vyrástli nové byty: Samospráva na ich kúpu získala úver
15
Galéria
Zdroj: TASR

Prvých 34 šalianskych domácností už má svojich obyvateľov, ďalší k svojim príbytkom prídu približne na jeseň tohto roka. Na výstavbu celkovo 150 jedno, dvoj a trojizbových jednotiek získalo mesto štátnu dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR aj zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Celkové náklady na výstavbu sú vo výške približne 6,5 mil. eur.

Na úver

Aj v okolitých dedinách okresu Šaľa sa samosprávy podujali a svojim obyvateľom budujú nové byty. Nie každá z nich má dostatok finančných prostriedkov, aby ich rast mohli vykryť zo svojho rozpočtu. I preto mnohé využívajú možnosť získať štátny úver a postupne ho splácať.

Tešedíkovo je ďalšou dedinou, kde vyrástla novostavba domu s 12 bytovými jednotkami. Projekt je súčasťou Programu rozvoja bývania s podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Domácnosti boli pred niekoľkými mesiacmi skolaudované. Ako obec zverejnila na svojom webe, pred pár dňami jej vedenie a Štátny fond rozvoja bývania podpísali zmluvu o úvere.

Na 30 rokov

K rozhodnutiu vedenie Tešedíkova primälo to, aby za získané financie mohli postavené byty odkúpiť. Následne získaným nájomným, úver postupne splatia. Účelom poskytnutia úveru je „Obstaranie nájomného bytu kúpou" a jeho výška je podľa zverejnených informácií 304 410 eur. Tie bude miestna samospráva môcť splácať počas najbližších 30 rokov.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z výstavby druhej etapy mestských nájomných bytov v Šali.

Foto: ilustračné

Druhá etapa výstavby je v plnom prúde: Mestské byty veselo rastú, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM