Zlatica Gregorová Rôzne

Sviatočný víkend je na obzore: Akým podujatiam dáte prednosť?

O pár hodín si môžete zaspomínať na Nežnú revolúciu a osláviť Deň boja za slobodu a demokraciu. Popri tom sa môžete vybrať na rôzne akcie.

Ilustračný obrázok k článku Sviatočný víkend je na obzore: Akým podujatiam dáte prednosť?
Zdroj: TASR

Počas voľna uvidíte zaujímavú fotovýstavu krojov a čakajú na vás aj hudobné podujatia. Milovníkom filmov ponúknu v šalianskom kine najnovšie trháky.

KULTÚRA

6. – 30. november 2018, 9.00–12.00, 12.30–17.00 hod., Dom ľudového bývania Šaľa

„SVADOBNÉ KROJE SLOVÁKOV V MAĎARSKU“

V historickej budove uvidíte tentoraz výstavu fotografií. Ponitrianske múzeum v Nitre a Mestské kultúrne stredisko v Šali  prichystali fotky mladých párov v ľudových odevoch zo 43 národnostných osád Slovákov žijúcich.

Viac si môžete prečítať TU: FOTO, V šalianskom domčeku uvidíte novú výstavu: Svadobné kroje na fotografiách

16. november 2018, 17.00 hod., Trnovec nad Váhom

LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

Základná škola s materskou školou v spolupráci so Združením rodičov školy srdečne pozýva všetkých, deti aj dospelých, na lampiónový sprievod. Účastníci sa stretnú pred budovou trnoveckej základnej školy. V čase od 16.30 hod. si budete môcť lampióny zakúpiť v areáli školy. O občerstvenie bude postarané.

17. november (sobota) 22.00 hod., Šaľa

OLDIES PARTY

V Estrádnej sále domu kultúry sa v sobotu večer rozprúdi poriadna zábava. Nenechajte si ju ujsť.

18. november 2018, 16.00 hod., Šaľa

NECH ZNIE PIESEŇ

Szól a nóta

Večer pri ľudovej hudbe pripravili členovia Ysemadok – ZO Šaľa. Zaspievať a možno aj zatancovať si budete môcť v Estrádnej sále Domu kultúry v Šali. O zábavu sa postarajú hudobníci s ľudovými nástrojmi.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

17. november 2019 20.00 hod.,

18. november 2018, 17.30 hod.

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)

Réžia: David Yates  •  Podľa predlohy: J. K. Rowling  •  Scenár: J. K. Rowling  •  Kamera:Philippe Rousselot  •  Hudba: James Newton Howard  •  Hrajú: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Johnny Depp, Jude Law, Dan Fogler, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Alison Sudol, Claudia Kim, Carmen Ejogo...

V druhej časti z čarodejníckej série od J.K. Rowlingovej – Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa Grindelwaldove vyhrážky naplnia a podarí sa mu z väzenia uniknúť. Začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne – získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov. V snahe zabrániť Grindelwaldovym plánom, Albus Dumbledore (Jude Law) povolá svojho bývalého študenta M.L.O.K.- a Scamandera. Ten prisľúbi svoju pomoc, hoci netuší aké nebezpečenstvá na neho čakajú.

18. november 2018, 20.00 hod.

Súmrak (Napszállta)

Réžia: László Nemes  •  Hrajú: Vlad Ivanov, Juli Jakab, Susanne Wuest, Björn Freiberg, Urs Rechn, Levente Molnár

Režijný debut Saulov syn maďarského režiséra Lászlóa Nemesa bol absolútnou senzáciou: snímka, ktorá získala o. i. Veľkú cenu poroty v Cannes i Oscara za najlepší cudzojazyčný film, vyjadrovala naliehavú potrebu mladšej filmárskej generácie vyhraniť sa voči vyprázdnenému melodramatickému zobrazovaniu holokaustu a nájsť pre túto tému dynamický a objavný filmový jazyk. Po tomto triumfe prichádza Nemes s novinkou Súmrak, ktorá sa odohráva v jeho rodnej Budapešti na začiatku 20. storočia. Dráma sleduje dvadsaťročnú Irisz Leiter, ktorá prichádza do maďarského hlavného mesta potom, ako dospievala v sirotinci, a náhle je konfrontovaná s vlastnou minulosťou a temným tajomstvom, čo obostiera jej rodinu.

18. november 2018, 16.00 hod.

Grinch (The Grinch)

Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A vo filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, sa o to dokonca aj pokúsi.

Réžia: Yarrow Cheney, Scott Mosier  •  Dabbing: Voj­těch Dyk (Grinch), Matěj Hádek, Michaela Skalníková, Martina Šťastná, Matěj Havelka, Dušan Kollár, Mikuláš Převrátil, Matěj Macháček

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM