Správy

Spojte sa s kolegami: Aj Šaľania budú jazdiť Do práce na bicykli

Aj tento rok sa budeme môcť zapojiť do celonárodnej kampane s názvom Do práce na bicykli. Lákajú aj Šaľanov.

Ilustračný obrázok k článku Spojte sa s kolegami: Aj Šaľania budú jazdiť Do práce na bicykli
Foto: Zlatica Gregorová

Cyklistika je obľúbenou formou dopravy a relaxu aj v našom meste. Popularite sa teší aj celonárodná aktivita Do práce na bicykli. Do tohtoročných plánov však zasiahol koronavírus. Kampaň mala odštartovať už počas mája.

„S potešujúcou správou však oznamujeme, že sa uskutoční v septembri. Použitím bicykla namiesto automobilu budú môcť aj Šaľania prispieť k ekologickej záchrane nášho mesta i celého Slovenska,“ informuje vedenie mesta Šaľa na svojom webe.

Ako informovalo mesto, v minulom roku sa v Šali zapojilo 39 tímov a 136 jednotlivcov. „Zúčastnení celkovo na bicykli odjazdili 8 748,33 km a ušetrili 2 262,02 kg oxidu uhličitého. Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, a tak isto motivovať i zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných podmienok pre bezpečné uloženie bicykla vo svojich sídlach,“ informuje radnica.

Stačí sa zaregistrovať a v období od 1. do 30. septembra dochádzať do práce na bicykli. Výsledky si budete zapisovať do registračného systému na TOMTO webe.

„Týmto spôsobom vyzývame všetkých záujemcov, Šaľanov, cyklistov, organizácie či školy, aby sa zapojili. Tím musí mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí musia byť z jednej organizácie. Registrovať sa môžete na stránke www.dopracenabicykli.eu do 7. septembra 2020. Na tejto webovej stránke zároveň nájdete aj všetky informácie ohľadne tohtoročnej kampane,“ dodáva vedenie mesta.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM