Zlatica Gregorová Samospráva

Smelé plány Tešedíkova: Veľká rekonštrukcia osvetlenia i špeciálne kamery

Aj keď je koniec januára, rok 2020 je stále v začiatkoch. Jednotlivé samosprávy majú jasný obraz o plánoch, ktoré budú realizovať.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány Tešedíkova: Veľká rekonštrukcia osvetlenia i špeciálne kamery
Zdroj: TASR

Aj v Tešedíkove poslanci polemizovali o tom, čo by dedina najviac potrebovala. To preto, aby veľké investície mohli zaradiť do rozpočtu a počítali s nimi. Medzi zámery tohto roka patrí rekonštrukcia hasičskej zbrojnice. Okrem opráv by v jej blízkosti mal pribudnúť parčík, kde by bol umiestnený historický kúsok-starý hasičský voz. Našiel by tak svoje využitie a potešil návštevníkov.

Kamery na ŠPZ

K ďalším plánom v Tešedíkove patrí rekonštrukcia verejného osvetlenia i rozšírenie kamerového systému. Ako sme sa dozvedeli od starostky Ildikó Agócs Kőrösi: „Kamery chceme osadiť najmä pri vstupe a výstupe z dediny. Mali by slúžiť na zachytávanie nočných príjazdov do Tešedíkova. Budú špeciálne a mali by rozoznávať aj ŠPZ áut.“ Obec na tieto účely získala dotáciu vo výške 7000 eur.

Staré svietidlá

Rekonštruovať verejné osvetlenie potrebujú v dedine preto, že je zastaralé a nepostačuje svojim výkonom. Jednoducho, málo svetelných bodov poskytuje aj menšie množstvo svetla.

„Svietidlá sú staré a aj keď sme priebežne menili žiarovky, dôjde k výmene svietidiel. V súčasnosti prebieha audit, zisťuje sa technický stav a podľa toho budeme vedieť, či rekonštrukcia bude vykonaná po častiach alebo v celej dedine naraz,“ spresnila starostka Tešedíkova.

V dedine by chceli postupne pokračovať v plánoch a opraviť, vybudovať či zmodernizovať, čo sa dá. Veľa záleží na dostatku finančných prostriedkov, ktoré môžu získať vo výzvach a následne aj možnosti ich dofinancovania z vlastných zdrojov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM