Zlatica Gregorová Samospráva

Slnečná jeseň praje prácam vonku: V Šali sadia zeleň a dopĺňajú ihriská, FOTO

Najnovšie pribudli stoly na športovanie aj nové stromy. Tešia sa aj obyvatelia Veče.

Ilustračný obrázok k článku Slnečná jeseň praje prácam vonku: V Šali sadia zeleň a dopĺňajú ihriská, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Okružná ulica v našom meste je známa tým, že v blízkosti bytoviek mesto vybudovalo detské ihrisko. Okrem neho tam majú svoj raj i psičkári so štvornohými miláčikmi. Je tu totiž venčovisko, kam môže prísť majiteľ so psíkom a tráviť tam voľný čas v oplotenom areáli.

Poďte si zahrať!

Nedávno priestor pri venčovisku a detskom ihrisku obohatili o herné prvky. Po bývalom nemocničnom parku a lesoparku bude tešiť ľudí na ďalšom mieste. Reč je o ping-pongovom stole, ktorý pribudol obyvateľom Okružnej ulice. Je umiestnený pod holým nebom a bude slúžiť širokej verejnosti. Kto bude chcieť, môže si tam zahrať, len si treba priniesť svoje stolnotenisové rakety a loptičku.

S lavičkou

„K stolu sme osadili aj lavičku, ktorá môže poslúžiť na odloženie vecí alebo pre divákov. Dnes sa odstránila burina medzi dlažobnými kockami a nadbytočná hlina a dúfame, že nový pingpongový stôl bude naplno slúžiť športovému vyžitiu,“ uviedla Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Popri hre a športe treba dbať aj na sviežu zeleň. V dedinách a mestách je žiaducejšia čoraz viac. Aj šalianska radnica vykročila touto cestou a pred pár dňami sa niektoré časti zazelenali ešte viac.

Platany aj hraby

„Mesto na Kráľovskej ulici vysadilo niekoľko kusov platanov. Okrem toho, že táto okrasná drevina skrášlila ulicu, plní aj oddeľovaciu funkciu medzi bytovými domami a cestou. V mestskej časti Veča zas mesto vysadilo hraby stĺpovité a vavrínovce. Aj táto zeleň v našom meste, okrem psychologickej a estetickej funkcie, zlepšuje mikroklímu v mestskom prostredí a má pozitívny vplyv na ekologickú stabilitu,“ priblížila šalianska hovorkyňa.

Vo fotogalérii uvidíte pohľad na nový ping-pongový stôl aj čerstvo vysadenú zeleň v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Slnečná jeseň praje prácam vonku: V Šali sadia zeleň a dopĺňajú ihriská, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM