Zlatica Gregorová Rôzne

Seniorky vyrazili do boja: Proti nákazlivej pliage našili takmer dvesto rúšok

Neľahké časy, ktoré zažívame, nenechávajú chladnými nikoho z nás. Obyvatelia ukazujú dobré srdce.

Ilustračný obrázok k článku Seniorky vyrazili do boja: Proti nákazlivej pliage našili takmer dvesto rúšok
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Mobilizujú sa skupinky šikovných ľudí, ktorí myslia aj na druhých. V meste Šaľa sa, po zavedení mimoriadnych opatrení, ulice takmer vyprázdnili. Obavy o zdravie vyhnali ľudí za múry domov, kde väčšina v tomto období už aj pracuje. Preto, aby sa koronavírus nešíril ďalej, je potrebná riadna ochrana dýchacích ciest. Na to sú potrebné rúška. V lekárňach ich však človek dnes už nezoženie, stali sa nedostatkovým tovarom.

Na čo sily stačia

Na pomoc ľuďom prišli šalianske seniorky. Pustili sa do práce a pre spoluobčanov ušili kopec ochranných rúšok.

Šikovné ruky našich senioriek sa rozhodli priložiť ruku k dielu a šijú toľko rúšok, koľko je v ich silách. Spolu už odovzdali 180 rúšok a pokračujú v šití ďalej,“ priblížila Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Primátor Šale Jozef Belický sa rozhodol osobne krajčírkam poďakovať a tak ich navštívil. „Niektoré seniorky šijú aj doma, a tak postupne vedenie mesta navštívi aj tieto seniorky osobne a poďakuje každej jednej, nielen za ich prácu, ale za to, že majú dobré srdce a chcú pomôcť, ako len môžu,“ doplnila šalianska hovorkyňa.

Krajčíri

Okrem toho sa na pomoc vybrala aj miestna krajčírska dielňa Jany Bohunickej a Saffeta Ibrahimoglu. Aj oni sa rozhodli vybočiť z pôvodných plánov a nabehnúť na aktuálne potreby. Vyhoveli žiadosti mesta a začali šiť rúška. Aj ich primátor osobne navštívil a poďakoval im.

Odovzdané

Zástupcovia šalianskej radnice už rozdistribuovali rúška do denných centier, pretože najmä seniori sú ohrozenou skupinou. Predsedníčka Denného centra č. 3 na Narcisovej ulici vo Veči Iveta Hučková prispela svojou účasťou a niekoľko rúšok dokonca sama ušila.

Vo fotogalérii uvidíte šalianske seniorky pri práci.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Šaľania prejavujú empatiu: Našili už vyše dvestovku rúšok
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM