Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianskych športovcov onedlho ocenia: Prípravy na slávnostné podujatie vrcholia

Už onedlho sa verejnosť dozvie, ktoré osobnosti zarezonovali počas roka 2018. Návrhy prichádzali do šalianskej radnice od decembra.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskych športovcov onedlho ocenia: Prípravy na slávnostné podujatie vrcholia
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

K očakávaným marcovým podujatiam v Šali bude patriť slávnostné Vyhlásenie najúspešnejších športovcov, trénerov a zaslúžilých funkcionárov okresu a mesta Šaľa za rok 2018.

22. ročník

Počas 21 rokov ceny prevzalo mnoho úspešných reprezentantov, ktorí robia dobré meno nielen sebe, kolektívu ale aj svojmu mestu. Či už sú to mládežníci, juniori alebo dospelí, každý z nich si zaslúži obdiv a poďakovanie. Nás, pár dní pred slávnostným odovzdaním ocenení, ktoré bude 25. marca 2019 zaujímalo, ako sa podujatie pripravuje a na čo sa môžete tešiť. Podrobnosti nám povedala Martina Čižmáriková z Mestského úradu Šaľa.

Návrhy odsúhlasia

Podujatie organizuje Mesto Šaľa a Asociácia telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa. V asociácii je združených niekoľko športových klubov. Je aj pár klubov, ktoré nepatria do tejto asociácie a tie nominantov navrhujú Mestu Šaľa. Máme aj viac športovcov, ktorí sú Šaľania, ale trénujú v iných kluboch, napr. atlétka Simona Takáčová alebo krasokorčuliarka Katarína Kleščincová z Trenčína a pod.“ vysvetľuje Martina Čižmáriková. Aj títo športovci sú zaradení medzi reprezentantov mesta a tak mohli byť navrhnutí na ocenenie. Návrhy potom na svojom zasadnutí preberú členovia Komisie mládeže a športu, ktorá ich následne musí odsúhlasiť.

Ako sme sa dozvedeli, v poslednom čase organizátori sprísnili kritériá, kvôli nezvyčajnému množstvu oceňovaných. Aj napriek tomu však majú pribl. 80 osobností v rôznych kategóriách: Dospelí – kolektívy, Dospelí – jednotlivci, Mládež – kolektívy, Mládež – jednotlivci, Tréneri, Funkcionári, Osobitné ocenenie

Foklór aj Taekwondo

Martina Čižmáriková má na starosti pozvánky, štítky na poháre, výzdobu javiska a všetko podstatné, čo dotvára príjemnú atmosféru slávnostného podujatia. A na koho sa môžu hostia tešiť? „Vystupovať bude Detský folklórny súbor Šaľanček v dvoch vstupoch, na začiatku a v strede a keďže to súvisí so športom, vždy sa snažím niečo také prezentovať. Vlani sa s neskutočným programom predviedli deti z Lángovho dvora, predviedli naozaj úžasné číslo,“ priblížila organizátorka.

Tentoraz sa môžete pozrieť na predstaviteľov bojového umenia z klubu Taekwondo Šaľa. Slávnostné oceňovanie športovcov sa uskutoční o 17.00 hod. v divadelnej sále Domu kultúry v Šali. Je verejnosti prístupné a oceňovaní športovci si môžu priviezť aj svojich priateľov či rodinných príslušníkov.

V našej FOTOGALÉRII si môžete pozrieť Oceňovanie osobností mesta Šaľa v roku 2018.

Foto: ilustračné

V Šali sa konala významná udalosť: Odovzdali ceny osobnostiam, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM