Zlatica Gregorová Kultúra

Šaliansky primátor je oficiálne vymenovaný: Sľub zložili aj mestskí poslanci, FOTO

Okrem oceňovania osobností mesta Šaľa sa priestory kongresovej sály stali miestom zloženia sľubu Jozefa Belického. Menovali aj poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky primátor je oficiálne vymenovaný: Sľub zložili aj mestskí poslanci, FOTO
29
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Primátora i poslancov Mestského zastupiteľstva si občania mesta zvolili v nedávnych komunálnych voľbách, ktoré sa konali 10. novembra 2018.

Právoplatne zvolení

Po odovzdaní ocenení privítala poslancov moderátorka Miloslava Bartíková na slávnostnom – ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Na začiatku slávnostného aktu, ktorý sa konal 4. decembra 2018 v priestoroch Mestského úradu v Šali, všetci povstali a hudobník Zoltán Miko zaspieval slovenskú štátnu hymnu.

Šesť nových poslancov

Prítomným sa prihovoril František Botka, ktorý bol predsedom mestskej volebnej komisie. Potvrdil, že primátor i poslanci boli právoplatne zvolení a uviedol i to, že poslaneckí zbor na najbližšie štyri roky bude tvoriť 5 žien a 16 mužov. Potom už poslanci postupne prichádzali na pódium.

Novými poslancami MsZ v Šali na najbližšie štyri roky sú: Mária Farkašová, Peter Szalay, Tomáš Mészáros, Dominika Jarošová, Anna Torišková a Slavomír Kališ. Celkovo je v mestskom zastupiteľstve obsadených 21 kresiel.

Príhovor primátora

Vystúpil aj novovymenovaný primátor mesta Šaľa Jozef Belický, ktorý slovami vyjadril svoje pocity. „Ja nemôžem začať inak, ako tým, že sa poďakujem poslancom minulého zastupiteľstva. Myslím, že to bola veľmi konštruktívna, profesionálna, obetavá skupina ľudí, ktorí investovala svoj čas a schopnosti do rozvoja tohto mesta. Mal som v nich oporu i opozíciu i skvelých partnerov diskusiách, kedy prispeli svojimi úžasnými nápadmi. Robili to čestne, spravodlivo a v súlade s mandátom, ktorý získali, “ uviedol Jozef Belický.

Zložili sľuby

Ako primátor dodal, verí, že dobrá spolupráca bude pokračovať i s novými členmi poslaneckého zboru. Moderátorka postupne pozývala poslancov na pódium, kde sa zapísali do Kroniky mesta Šaľa a prijali gratulácie od Jozefa Belického a od predsedu mestskej volebnej komisie a zároveň vedúceho MsKS v Šali Františka Botku. Svojimi podpismi sa zaviazali čestne a čo najlepšie reprezentovať záujmy svojich voličov aj ostatných občanov mesta Šaľa.

Šaliansky primátor je oficiálne vymenovaný: Sľub zložili aj mestskí poslanci, FO
29
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM