Zlatica Gregorová Šport

Šalianski strelci úspešne zamierili: Získali množstvo prvenstiev

Konali sa strelecké preteky v streľbe z guľových zbraní. Na majstrovstvách sa zaskveli aj naši.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski strelci úspešne zamierili: Získali množstvo prvenstiev
Zdroj: TASR

Majstrovstvá Slovenskej republiky odštartovali 9. septembra 2017 v považsko­bystrickej obci Domaniža. Samotné podujatie prebiehalo v tamojšom Športovo streleckom areáli. Zasúťažili si i zástupcovia nášho mesta. Kto získal cenné kovy?

Šesť kategórií

Počas prvého majstrovského dňa bolo športovci rozdelení do šiestich kategórií – muži, juniori, kadeti a dorastenci. Na druhý deň 10. 9. 2017 sa už súťažné pole rozrástlo o ženy, juniorky, aj dorastenky a kadetky. V tento deň sa Šaľanom zadarilo a umiestnili sa vo svojich disciplínach. V kategórii ĽMa 60 – muži sa na 5. a 6. priečke umiestnili František Liptai a Erik Kováč zo Šale. V juniorskej kategórii sa príjemný výsledok podaril Miroslavovi Lipovskému so svojím 3. miestom. V ĽMa 60 – kadeti hviezdil Stanislav Babala zo Šale, uvádza sa vo Výsledkovej listine.

Súťažili aj ženy

V ženskej kategórii SpMa 60 – dorastenky na 1. mieste uspela Lea Tomášková. ĽMa 60 – muži mala svoje zastúpenie Šaľanom Erikom Kováčom na 1. mieste a Františkom Liptaiom na 2. mieste. V ĽMa 60 – juniori si prvé priečky vybojovali Matej Vašek, Miroslav Lipovský a Stanislav Babala. Súťažilo sa i v kategórii SpMa 60 – dorastenci. V nej uspel Samuel Kováč, Rastislav Putnoky a Róbert Tóth. Poslednou víťaznou kategóriou pre zástupcov nášho mesta bola SpMa 60 – dorastenky . V nej sa na prvých priečkach umiestnila Erika Babíková, Nina Machová a Lea Tomášková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM